Skip to content
Bacău Politică

Scandal la Primăria Bacău! Primarul PSD Cosmin Necula vrea să scape de viceprimarul de la ALDE

Propunerea primarului PSD Cosmin Necula pentru demiterea viceprimarului ALDE va fi supusă la vot în şedinţa de vineri, 29 martie 2019.

Viceprimarul municipiului Bacău, Dragoş Ştefan, de la ALDE, ar putea rămâne fără funcţie la sfârşitul acestei săptămâni. Consilierii locali din majoritate vor să introducă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, din 29 martie, propunerea primarului Cosmin Necula, care nu-l mai vrea în această funcţie pe colegul său de coaliţie. Între cei doi există un conflict mai vechi.

„Conform legii 215, atunci când Consiliul Local desemnează viceprimarul, nu se face o selecţie a competenţelor tehnice sau netehnice, e un vot politic, bazat pe un program de guvernare local. Atunci când nu se mai îndeplineşte pentru că vicele are alte planuri, cred că e normal să fie desemnată o altă persoană. Deci, pe de o parte există o componentă pur politică. Noi avem alianţă cu ALDE, nu cu Dragoş Ştefan. Suntem pregătiţi să o păstrăm, iar locul să revină tot ALDE, dar ei să voteze propunerea. Pe de altă parte, există componenta administrativă. Atunci când planul politic nu mai e respectat, şi aici pot veni cu multe exemple, trebuie făcut ceva. Consider că Bacăul are nevoie de un viceprimar care să muncească pentru oraş, nu pentru proiectele personale”, a declarat primarul Cosmin Necula pentru Ziarul de Bacău, scrie adevarul.

Pentru demiterea viceprimarului, este nevoie de două treimi din numărul consilierilor. Configuraţia Consiliului Local este următoarea: 9 aleşi PSD, 2 ALDE, 2 PMP, 1 PSRo, 5 PNL şi 1 independent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *