Skip to content
Politică

Scandal la Primăria Focșani și CJ Vrancea. Exit-Poll, suspendat de jandarmi și polițiști

Scandal la Primăria Focșani și CJ Vrancea. Exit-Poll, suspendat de jandarmi și polițiștii!

Astfel, este vorba despre Biroul de Cercetări Sociale” – BCS, care in urma Acreditarii BEC nr 79/ 04.06.2016, deruleaza o cercetare sociologică reprezentând un sondaj de opinie la ieșirea de la urne, tip exit-poll. Aceasta își propunea să măsoare votul cetăţenilor faţă de candidatii la primăria Focsani, la Consiliul Local Focsani și Consiliul Judetean Vrancea.

Potrivit unui comunicat de presă, cercetarea sociologica a fost intrerupta cu ajutorul jandarmilor si politistilor, la sesizarea unor presedinti de sectii de votare.

Mai precis, PSD Vrancea, prin candidatul PSD la primaria Focsani – Cristi Misaila, a cerut BEM Focsani sa sesizeze Politia municipiului Focsani pentru ” verificare si luare masuri legale fata de persoanele ce reprezinta BCS”.

„Motivul alungarii operatorilor de catre politisti invocat de candidatului PSD este ca operatorii de exit-poll au nevoie, pe langa legitimatii de operator si buletin de identitate ( pe care le au), si de o „imputernicire speciala/ nominala” !

BEM Focsani, care are majoritate de voturi PSD- ALDE, in mod abuziv, a votat ca operatorii BCS au nevoie de o acreditare de la BCS ( !!! ), pe langa legitimatie BCS si buletin identitate. Pentru orice persoana de buna credinta, aceste doua documente ar fi suficiente sa arate ca operatorii reprezinta BCS.

Ca urmare, numerosi presedinti de sectii de votare au chemat in mod abuziv Politia, care a solicitat operatorilor sa suspende exit –poll-ul!

Chiar si dupa ce operatorii au prezentat o IMPUTERNICIRE BCS, unii presedinti de sectii de votare inca nu permit efectuarea exit –poll –ului, indicand Politiei sa-i indeparteze la 500 m de sectii pe operatori!

In acelasi timp, alti presedinti de sectii permit efectuarea cercetarii!
Consideram ca atitudinea majoritatii politice din BEM Focsani este absolut nejustificata, antidemocratica, partinica si ilegala!

Ca urmare, am sesizat din nou BEM Foscani si, in plus, PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VRANCEA”, se arată în comunicatul de presă remis redacției PSnews.ro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *