Skip to content
Politică

Scandal la Rio. Echipament contrafăcut pentru sportivii români

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat, luni, pe blog o nouă anchetă, care se referă la neregulile depistate la compania care a livrat echipamentul olimpic al României pentru Rio.

Astfel, Tolontan arată cum sunt contrafăcute echipamentele lotului sportiv de la Olimpiadă, evidențiind faptul că la recepția mărfii s-a constatat faptul că nu este echipament SMU (special made unit – personalizat), ci sunt, practic, echipamente de serie personalizate cu brandul Kappa şi cu siglele Team Romania.

”– Bună ziua, de la Gazeta Sporturilor. Dumneavoastră, Pax Creative, ați livrat echipamentul care se rupe la Rio și despre care sportivii spun că se comportă ca unul contrafăcut.
– Da, noi l-am livrat și vreau să vă spun de la început că aveți absolută dreptate. Am lucrat ani de zile cu multe firme de prestigiu în lumea sportului și nu am crezut niciodată că o companie precum Kappa se poate compromite în asemenea hal! Este incredibil!

„Noi am semnalat imediat după recepție defectele pe care le-ați descris și ilustrat și dumneavoastră. Am scris imediat distribuitorului zonal Kappa din Serbia și le-am spus că firma Kappa se va face de râs”
Sabina Dumitrache, Pax Creative
– Când ați remarcat că e prost echipamentul?
– În 7 iulie 2016, la livrarea către noi. Am văzut ce ați văzut și dumneavoastră, că pe etichetă este Sol’s Europe. Din treninguri curgeau ațele! În loc de S ne venise XS. Erau nefinisate ca lumea.

– Și ce ați făcut? Era clar că echipamentul se va comporta prost și că va ieși scandal! Discutăm totuși despre lotul olimpic al României.
– Exact asta le-am zis și noi sârbilor care sunt distribuitori zonali. Cu aceleași cuvinte.”

Exlicațiile celor implicați și întreaga anchetă le puteți citi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *