Skip to content
Satu Mare Știri locale

Scandal la Satu Mare între Adrian Cozma și politicienii UDMR: E inadmisibil

satumareonline.ro

Apar noutăți în scandalul rebotezării Școlii nr.10 din Satu Mare în Rakoczi Ferenc, fără consultarea părinților. Se pare că inspectorul școlar general și-a dat deja avizul pozitiv pentru schimbarea denumirii, dar prefectul se ține tare (încă), iar grofii au amânat dezbaterea subiectului după scurgerile de informații în presă, deși ar fi vrut să rezolve problema în ultima ședință de Consiliu Local de anul trecut.

Consilierul județean Adrian Cozma a făcut marți o declarație publică în care somează conducerea Primăriei Satu Mare să nu se lase cumpărată de o sponsorizare din partea Guvernului Ungariei (se referă la donația în urma căreia a fost reabilitat un teren de sport în curtea Școlii nr.10, inaugurat cu mult fast în toamna anului trecut, în prezența unor reprezentanți de seamă ai guvernului din țara vecină n.r.), informează satumareonline.ro

" "

Publicăm integral luarea de poziție a consilierului județean Adrian Cozma:

Nu pot fi de acord, ca pentru o sponsorizare venită din partea Guvernului din Ungaria, să ne vindem comunitatea sau să tolerăm fiecare agresiune UDMR-istă. Avem atâtea de făcut în țară și în Satu Mare, iar unii sunt preocupați de cum să redenumim școlile românești și de alte lucruri care nu au nicio legătură cu viața românilor, fie ei români sau maghiari.

Un bun conducător trebuie să reprezinte comunitatea, nu doar o parte a ei. Sper ca în 2019 să începem să facem ceea ce trebuie în județ și în oraș. Nu cred că Satu Mare mai poate fi lăsat în această fundătură economică și în acest izolaționism social. Avem exemplul Clujului, al Oradiei, unde toți deopotrivă, români, maghiari și alte naționalități lucrează pentru comunitate și pentru oameni. Iar rezultatele se văd. Sunt mult înaintea noastră.

La solicitarea guvernului din Ungaria, a unor politicieni din UDMR și a primarului, Școala Nr. 10 Satu Mare urmează să fie rebotezată Școala Rákoczi Ferenc. E inadmisibil că, pas cu pas, reprezentanții UDMR vor să amprenteze Satu Mare cu simboluri naționaliste maghiare. Nu putem tolera așa ceva.”

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *