Scandal la USR, din cauza stabilirii candidaților la europarlamentare. Surse: Drulă, amenințat cu plângeri penale

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Nemulțumirile unor membri USR au apărut după ce președintele partidului, Cătălin Drulă, a propus, prin Biroul Național, ca lista de candidaţi ai partidului pentru alegerile europarlamentare din 2024 să fie deschisă de Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu şi Vlad Botoş.

Aceștia afirmă că decizia privind candidații USR la europarlamentare încalcă nu numai statutul USR, ci și ”principiile care au stat la baza formării USR”.

Astfel, potrivit unor surse din USR, peste 215 de membri ai Uniunii au semnat – până la ora redactării acestui articol – o petiție către Biroul Național, în care își exprimă ”îngrijorarea și nemulțumirea”. Ei cer convocarea unui nou Birou Național și revocarea deciziei.

”Nu puteți să creați un hibrid al listei de candidați la alegerile pentru Parlamentul European cu primii 4 candidați propuși de Președintele USR și votați de Biroul Național, nestatutar, și restul de la locul 5 votați de către membrii USR, conform prevederilor statutare. Nu puteți să interpretați statutul cum doriți, pentru justificarea unor decizii.” – se arată într-o scrisoare deschisă care a fost transmisă președintelui USR, Cătălin Drulă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: