Scandal monstru în Albania pe tema Coldea. Fostul general, concediat de premierul albanez Edi Rama

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul albanez, Edi Rama, l-a concediat pe Florian Coldea după începerea anchetei penale, au confirmat oficiali de la Tirana. Fostul general SRI a provocat un adevărat scandal în Albania, după ce opoziția a făcut o interprelare oficială către șeful Guvernului, relatează QMagazine.

Președinta parlamentului albanez a respins solicitarea făcută  de opoziție, însă liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ a dezvăluit că generalul a fost concediat de Rama imediat ce s-a aflat de începerea urmăririi sale penale în România.

După respingerea interprelării, în parlamentul albanez a izbucnit un adevărat scandal. Parlamentarii aflați la putere și cei din opoziție și-au aruncat replici tăioase și au fost la un pas de a se lua la bătaie.

Coldea, acuzat că e securist de opoziția albaneză

În centrul scandalului s-au aflat președinta parlamentului, Lindita Nikolla, liderul grupului parlamentar al Partidului Socialist, aflat la putere, Bledi Çuçi și liderul opoziției, Gazment Bardhi.

Çuçi a declarat că imediat ce s-a aflat de ancheta din România, Coldea a fost demis de către Rama, după ce Bardhi a acuzat Guvernul că refuză să dea socoteala pentru relația cu Coldea, despre care a spus că este un agent al Securității României, anchetat pentru corupție în țara sa.

„Ați transformat în regulă refuzul de a răspunde la interpelări pentru că avem un prim-ministru laș, care se teme să dea socoteală pentru legăturile cu crima organizată și afacerile în care este implicat încă din prima zi în care a fost numit prim-ministru”, a declarat Bardhi.

Liderul opoziției albaneze l-a acuzat pe Edi Rama că l-a plătit pe Coldea cu 7 mii de euro în fiecare lună din taxele oamenilor.

„Am solicitat interpelarea deoarece există documente oficiale și dovezi că Rama a numit drept consilier extern un fost agent secret român, Florian Coldea. Mi-a scris că a făcut-o pentru activități private. Vă rugăm să ne spuneți ce anume l-a sfătuit Coldea pe Rama? A primit 7 mii de euro în fiecare lună din taxele cetățenilor albanezi și voi spuneți că este o chestiune privată”, a mai acuzat acesta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: