Skip to content
Politică

Scandal monstru în partidul lui Daniel Constantin. PC, în pragul rupturii?

Afirmațiile președintelui Patidului Conservator, Daniel Constantin, cu privire la o posibilă fuziune cu Partidul Liberal Reformator, care a lăsat de înțeles că ar echivala cu dispariția Partidului Conservator, au stârnit numeroase nemulţumiri în interiorul partidului, printre opozanţii lui Daniel Constantin fiind Dumitru Pelican, Maria Grapini şi Şerban Rădulescu.

Aceștia s-au declarat nemulțumiți de această variantă, susținând că nu cred in fuziune, deoarece Partidul Conservator are o tradiție peste care nu se poate trece, anunțând, totodată, o întâlnire a grupării conservatoare după Paște.

„În momentul în care vrem să clădim ceva mai măreţ, e posibil să existe şi pierderi. A existat un singur vot împotrivă, al domnului senator Dumitru Pelican, pentru demararea negocierilor privind fuziunea. Obiectivul este să construim a treia forţă politică din România”, a fost declarația președintelui PC, Daniel Constantin pe 2 aprilie.

În acest context, Maria Grapini și-a explicat poziția față de fuziunea propusă.

„Cred într-o dezbatere. Foarte mulţi conservatori nu au înţeles de ce trebuie să renunţăm. Putem să facem fuziune prin absorbţie, dacă nu alianţă. Am foarte mult respect pentru domnul Tăriceanu, dar purtătorul de cuvânt al PLR a spus că ei nu doresc fuziune. De ce ar vrea PC să îşi piardă numele, sigla, doctrina, statutul? Şi preşedintele trebuie să cedeze, dacă ceilalţi sunt mai mulţi, trebuie să se supună”, a declarat Maria Grapini, potrivit antena3.ro.

Totodată, senatorul Dumitru Pelican a declarat că este posibil să existe „întoarceri în partid”.

„Pare o ruptură, sperăm să nu ajungem la o ruptură. (…) Foarte mulţi mi-au dat semnale, e posibil să avem şi întoarceri în partid. Suntem deja gruparea conservatoare şi probabil că vor mai fi lângă noi şi alţi parlamenţi. Această doctrină conservatoare trebuie păstrată”, a afirmat Dumitru Pelican.

În același timp, vicepreședintele Partidului Conservator, Șerban Rădulescu, a scos în evidență faptul că PLR a fost rezervat în declarații.

„PLR a fost foarte rezervat în declaraţii. Conducerea PC-ului, cu un entuziasm evident a declarat ceea ce a declarat şi se anulează tot ceea ce înseamnă cuvântul conservator. Este foarte interesant cum preşedintele PC doreşte eliminarea acestui partid. Este o logică pe care nu o înţeleg”, a declarat Şerban Rădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *