Skip to content
Politică

UPDATE/ Scandal în Parlament

UPDATE – În acest moment opt membri din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării  îi așteaptă pe cei doi ministri, Teodor Meleșcanu și Bogdan Stanoevici, chiar în fața Palatului Parlamentului și țin ședința comisiei în fața acestei instituții.

”Din nefericire nu va putea avea loc astazi (n.r. – miercuri) sedinta. Suntem opt parlamentari, iar alti doi colegi vor ajunge pentru ca vin din teritoriu. Chiar daca ramanem doar opt este cvorum, deși nu avem nevoie de cvorum. Îi aștepătm pe domnul Meleșcanu și domnul Stanoevici pentru a le prezenta situația din diaspora din ziua votului din diaspora. Cu toții suntem convinși că duminică, 16 noiembrie, vor fi și mai mulți români care vor să voteze”, a declarat Mircea Dolha.

ACL i-a convocat miercuri, de la ora 12,00, la Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, din Parlament, pe ministrul de Externe și pe ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici pentru a da explicaţii despre cozile din ziua votului.

Referitor la acest aspect, PSD şi conducerea Camerei Deputaţilor au susţinut că această convocare este ilegală, iar Meleșcanu nu va merge miercuri în Parlament.

Vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, liberalul Mircea Dolha, a prcizat că este importantă prezenţa ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, la lucrările comisiei de miercuri, pentru a se găsi soluţii eficiente pentru buna funcţionare a secţiilor de votare din afara ţării.

Potrivit conducerii Camerei Deputaților, membrii Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării nu au respectat prevederile Regulamentului atunci când i-au invitat la şedinţa de miercuri pe miniştrii Teodor Meleşcanu şi Bogdan Stanoevici.

„Conducerea Camerei Deputaţilor a constatat că membri ai Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării i-au invitat pe domnii Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, şi Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, la o şedinţă, miercuri, 12 noiembrie. Având în vedere că hotărârea Comitetului liderilor grupurilor parlamentare cu privire la programul de lucru pentru această săptămână se referă doar la activităţi ale deputaţilor în circumscripţiile electorale, iar Biroul permanent nu a fost sesizat cu această solicitare, apreciem că iniţiativa membrilor comisiei nu respectă prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor”, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de Camera Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *