Skip to content
Politică

Scandal pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne

Revoltă împotriva Ministerului de Interne pe pagina oficială de Facebook.

Întreaga revoltă a pornit după ce pe pagina de Facebook a MAI a apărut o postare cu titlul „Polițiștii/militarii care au fost disponibilizați din motive neimputabile pot fi reîncadrați în MAI”.

”Ne dorim să aducem în #MAI oameni cu experiență. Printr-o modificare a Statutului Polițistului, foștii polițiști care au părăsit sistemul din motive neimputabile lor pot fi reîncadrați pe funcțiile vacante, prin concurs sau prin examen, după caz, dacă au studii corespunzătoare cerințelor postului și îndeplinesc condițiile legale, potrivit categoriei din care au făcut parte.
De asemenea, polițiștii care și-au încetat activitatea pentru că au pierdut capacitatea de muncă se pot înscrie pentru reîncadrare, cu condiția să-și fi recăpătat capacitatea de muncă.
Pentru foștii jandarmi și pompieri vor fi scoase la concurs posturi în vederea rechemării acestora în activitate.
Astfel, 2.500 de posturi vor fi scoase la concurs, în acest an, pentru reîncadrarea foștilor polițiști, respectiv pentru rechemarea în activitate a militarilor sau angajarea din sursă externă a celor mai bine pregătiți tineri care doresc să-și desfășoare activitatea în structurile #MAI”, scria pe pagina oficială de Facebook a MAI

Postarea a reușit, în doar câteva minute să creeze un întreg protest în rândul internauților, care au amintit și de restructurarea din 2011.

Iată, doar câteva dintre comentariile care au început să apară la scurt timp, la postare:

„Nikolai Nikos: Păi în 2011 MAI a fost cel care a dat oamenii afară fără vreun concurs la unele arme, oameni care s-au dedicat meseriei și care au jurat că își vor apăra tara , tara aruncandu-i din sistem din motive neimputabile lor.
Laurentiu Olaru: Atentie domnilor din conducerea MAI. E o problema care se bate cap in cap. In legea 80/1995 spune clar ca timpul petrecut in rezerva se considera stagiu in grad (o treime). Unora nu le mai puteti acorda aceleasi grade asa cum ilegal va doriti.
Adrian Micu: domnilor fosti colegi de arme si actuali colegi de suferinta, inca nu ati inteles ca M.A.I.-ul nu vrea sa ne recheme in activitate? ceea ce s-a intamplat in anul 2011 cu asa numita restructurare s-a intamplat doar pentru ca acest M.A.I. sa se debarasezeze.
Nastase Valentin: Cei din conducerea M.A.I va rugam dati-ne și noua cei interesați de încadrări un comunicat oficial cu privire la înscriere , conținutul dosarului, probe eliminatorii. Tot așteptăm de pe data de 15 februarie un comunicat din partea dvs.
Stefania Rosca Pasare: Unde putem afla informati despre tematica pt concurs si data cand se vor sustine probele?

Daniela Iosipov: Si cine decide daca motivele sunt „neimputabile”?

Gheorghe Si Aurelia Stanciu: Unde se fac inscrierile pentru concurs ?In ce perioada ? Si in ce constau probele?

Gaby Gabriel: Dacă aveți locuri angajați fără concurs ma ofer eu la Jandarmi…

Ioana Pop: Va trebuie Bac, nu va agitati asa tare

Grigore Nicu Barbu: Domn Ministru va promit ca am sa ajung la dv sa vb si fata.n fata!”, informează Ziuaconstanta.ro

 

1 comentariu la “Scandal pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne

  1. GRIGORE NICU BARBE-iti raspund eu tie, ESTE O FIGURA DE STIL AL MINISTERULUI CU REANGAJAREA CELOR CARE AU LUCRAT IN SISTEM vor angaja din civili ca aia VOR DA SPAGI GRASE CA IN 2006, 10000 euro ofiteri si 4-5000 euro subofiteri/agenti. ASA CA STAI LINISTIT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *