Scandal politic la Eurovision, înainte de finală. Reprezentanta Israelului a fost huiduită iar Olanda a fost exclusă

Sursa foto: Facebook

Bambie Thug, care reprezintă Irlanda la Eurovision, a făcut apel la Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) să „aibă conștiință„ și „umanitate”, în timp ce șefii concursului organizat în Suedia se străduiesc să țină politica departe de scenă la competiția anuală, potrivit Sky News. De asemenea, în contextul protestelor pro-Palestina din Malmo și al criticilor la adresa organizatorilor, reprezentanta Israelului, Eden Golan, a fost huiduită de spectatori și vizată direct sau indirect de alți concurenți, printre care Joost Klein din Olanda. În cele din urmă organizatorii concursului au anunțat sâmbătă că l-au dat afară pe concurentul Olandei.

Joost Klein ar fi adresat joi seară amenințări verbale unei angajate din cadrul producției Eurovision la arena din Malmo unde are loc evenimentul.

Organizatorii Eurovision au respins zvonurile răspândite conform cărora incidentul ar fi avut legătură cu delegația Israelului, afirmând că „comportamentul nepotrivit” al lui Joost Klein față de membrul personalului a reprezentat o „încălcare a regulilor concursului”.

Este pentru prima dată în istoria Eurovision când un act artistic a fost descalificat după ce a ajuns în marea finală.

Radiodifuzorul olandez Avrotros a declarat că descalificarea lui Klein a fost „disproporționată”, în timp ce delegația Olandei s-a declarat „șocată” de această decizie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: