Skip to content
Politică

Scandal pre-electoral în comune PSD din Teleorman. Eugen Pîrvulescu (PNL) lansează acuzaţii grele EXCLUSIV

Scandal pre-electoral în comune PSD din Teleorman. Eugen Pîrvulescu (co-preşedinte al filalei judeţene a PNL) lansează acuzaţii grele.

Într-o declaraţie oferită, joi, pentru PSnews.ro, Pîrvulescu a reclamat faptul că mai mulţi preşedinţi şi membri de circumscripţii electorale din diverse comune teleormănene conduse de primari social-democraţi consultă listele cu susţinători şi îi ameninţă pe cei care au semnat pentru alt partid decât PSD.

„În Teleorman, se întâmplă un lucru ciudat: preşedinţii şi membrii de circumscripţie electorală din localităţile teleormănene dominate de primari PSD (de exemplu, Gratia, Măldăieni şi Salcia) se uită în listele de susţinători. Fiecare candidat are o listă de susţinători (cetăţeni din comună). După ce identifică acei cetăţeni, preşedinţii şi membrii de circumscripţie merg la intimidare şi îi ameninţă pe oameni, pe motiv că au semnat pentru alt partid, şi nu pentru dânşii. Mi se pare un abuz din partea celor din circumscripţie, în primul rând, care nu au nicio legătură cu listele. Cred că legea spune că listele se ţin undeva, într-un sertar, la secret, şi nu are nimeni acces la ele, după ce s-au verificat şi candidatura a fost validată, nu are nimeni voie să afecteze confidenţialitatea celor care au semnat acele liste. Este un abuz! Dacă nu se vor lua măsuri, am de gând să sesizez Instituţia Prefectului, care este garantul alegerilor libere. De aceea, eu am solicitat întotdeauna ca doamna prefect Carmen Daniela Dan să fie demisă, pentru că este PSD-istă. Şi se vede că eu am avut dreptate: nici n-am început campania electorală, şi deja PSD-ul se dedă la practici neortodoxe!” a exclamat Eugen Pîrvulescu.

Întrebat ce face pe termen scurt, co-preşedintele PNL Teleorman a răspuns: „O să sesizez Biroul Electoral Judeţean, Biroul Electoral Central şi, în funcţie de gravitatea faptelor, voi sesiza chiar organele competente (inclusiv parchetul), pentru a le face plângere penală acelor oameni din circumscripţie”.

Chestionat dacă a luat legătura cu prefectul Carmen Daniela Dan, liderul liberal judeţean a replicat: „Nu am luat legătura, dar o să-i facem o sesizare şi dânsei astăzi. Mâine, voi face o petiţie şi la Guvern. Este a patra petiţie pe care o fac la Guvernul condus de domnul Cioloş (în calitate de co-preşedinte de organizaţie a Partidului Naţional Liberal), dar nu am primit nici până astăzi răspuns legat de toate aceste abuzuri, de toate aceste derapaje. Avem adrese trimise la Guvern de acum două săptămâni, de acum trei săptămâni, de acum o lună, dar se pare că nu se vor potoli”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *