Scandal uriaș în Israel după ce un militar a executat în Ierusalim un evreu. Ce spune Netanyahu

Benjamin Netanyahu
Sursa foto: Prime Minister of Israel

Un scandal uriaș a izbucnit în Israel și în guvernul Netanyahu după ce pe rețelele sociale au apărut imagini care arată momentul în care un militar israelian a executat în plină zi un civil israelian în timpul atacului terorist din Ierusalim de joi. Premierul Benjamin Netanyahu a calificat incidentul drept „Asta-i viața”, declarație care a provocat o reacție violentă din partea ministrului Apărării, Benny Gantz. Ulterior s-a aflat că evreul ucis de IDF împușcase un terorist în atacul de joi, informează publicația Times of Israel.

Actualizare: Premierul Benjamin Netanyahu a recunoscut, într-o declarație publicată pe contul său de X/Twitter, că Yuval Castleman „este un erou al Israelului care a salvat multe vieți într-un gest de mare eroism” dar că „din păcate, s-a produs o mare tragedie”.

Știrea inițială: Yuval Castleman, civilul israelian executat în stradă de militarii IDF, este acum considerat un „erou” în Israel, după ce s-a aflat că el l-a împușcat de fapt pe autorul atacului terorist de joi dintr-o stație de autobuz de la periferia Ierusalimului.

Ce s-a întâmplat cu eroul Yuval nu e un caz de «Asta-i viața«, ci un avertisment din care putem trage învățăminte care să salveze vieți în viitor”, a declarat ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, într-o postare publicată pe contul său de X/Twitter.

Imaginile publicate pe rețelele sociale, provenite de la o cameră de supraveghere, arată cum Yuval își aruncă arma în momentul în care forțele de ordine israeliene se apropie de el și se pune în genunchi cu mâinile deasupra capului.

Yuval a strigat „Nu trageți!” către militarii care s-au apropiat de el, conform The Times of Israel.

Cu toate acestea, el a fost împușcat mortal.

Familia lui Yuval Castleman susține că moartea sa a fost, practic, „o execuție”.

Execuția lui Yuval a avut loc în momentul atacului armat petrecut joi dimineață într-o stație de autobuz de la periferia Ierusalimului. Trei persoane au murit, iar alte șase au fost rănite, dintre care două grav. Potrivit poliției israeliene, „doi teroriști” au deschis focul într-o stație de autobuz. Aceștia au fost împuşcaţi de forțele de ordine care au intevenit.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL