Scandal uriaş în USR: Nu se poate să îi copiem pe Dragnea şi pe Dăncilă

Vlad Gheorghe/ Sursa: Facebook

Europarlamentarul Vlad Gheorghe acuză colegii din actuala conducere a USR că au ales abordarea greșită în gestionarea dosarului DNA privind vaccinurile, punând toate tunurile pe Cătălin Drulă pentru strategia Uniunii de a vorbi de dosare politice ale procurorilor anticorupție.

„Din rău în mai rău sau cum a ajuns USR-ul condus de Cătălin Drulă să fie comparat cu PSD-ul lui Liviu Dragnea. Agenții de la Hilton din 2018 sunt „coloneii SRI” în 2023, ei urmăresc USR, îl persecută, fac dosare şi „malpraxis judiciar”. De ce? Pentru că îi amenință USR şi „polul de dreapta” de tip Caragiale – sublim, dar lipseşte cu desăvârşire. Singurul lucru care amenință USR şi tot ce a reuşit acest partid alături de sute de mii de români care ne-au acordat încrederea este conducerea de tip „partidul sunt eu”. Cătălin Drulă şi cei care îi sunt părtaşi la condusul USR-ului în zidul dezamăgirii trebuie să înceteze acum”, a scris pe pagina sa de Facebook eurodeputatul USR, Vlad Gheorghe, citat de Adevarul.

Europarlamentarul compara atitudinea lui Drulă și a conducerii cu cea a echipei Dragnea-Dăncilă pe tema Justiției. „Nu se poate să îi copiem pe Dragnea şi pe Dăncilă, chiar la asta s-a ajuns? Să trimiți scrisorele la Bruxelles să te plângi de DNA, după ce ai fost singurul partid care s-a opus măcelului din justiție de la OUG13 încoace? Să imaginezi conspirații în loc să fii consecvent şi să aplici principiile cu care ai reuşit să strângi peste 1 milion de semnături pentru o Românie #FărăPenaliÎnFuncțiiPublice? Să te faci de râs cu scandal după scandal în timp ce România e sufocată de cea mai proastă guvernare din ultimii ani şi pericolul extremismului este pe locul al doilea în toate sondajele?”, a completat Gheorghe.

„USR trebuie să revină la misiunea pentru care a fost creat, iar pentru asta trebuie ca actuala conducere în frunte cu Cătălin Drulă să pună pe primul loc România, nu propria glorie sau mandatele prietenilor din partid”,, a conchis eurodeputatul USR.

Sesizarea Comisiei Europene privind DNA și dosarul vaccinurilor
USR a sesizat Comisia Europeană asupra „acțiunilor îngrijorătoare și nejustificate” ale unui procuror și ale șefului DNA, prin dosarul privind achizițiile de vaccinuri anto-COVID-19.

„USR atrage atenția Comisiei Europene asupra acțiunilor îngrijorătoare și nejustificate ale unui procuror, respectiv ale procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, de a pune sub acuzare foști miniștri pentru participarea României la achiziția de vaccinuri anti-COVID-19, în ciuda lipsei unor dovezi sau suspiciuni rezonabile de corupție”, anunță partidul condus de Cătălin Drulă, precizând că scrisoarea a fost adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care e denunțată încălcarea separației puterilor în stat și subminarea democrației și a coeziunii europene.

„În acest caz nu este acuzat doar un fost ministru USR, ci întregul răspuns al Uniunii Europene la cea mai mare criză de sănătate din istoria recentă. Argumentele antivacciniste ale procurorului DNA, incluse în documentele oficiale, sunt uluitoare și incompatibile cu o Europă modernă. Sunt atacate raționalitatea, bunul-simț și ideea însăși de a baza deciziile de politică publică pe date științifice”, adaugă Cătălin Drulă.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a venit marți cu o sesizare din oficiu „cu privire la posibila încălcare a independenței procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în raport cu afirmațiile formulate de liderii unui partid politic cu privire la instrumentarea unui dosar penal de către parchetul anticorupție, în cadrul căruia s-a impus formularea unor solicitări de ridicare a imunității față de foști membri ai Guvernului României”.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL