Skip to content
Politică

Scandal URIAȘ într-o filială PNL. Mâna dreaptă a lui Fenechiu, implicat

Scandalurile din interiorul PNL continuă în teritoriu. Acuzații foarte grave de încălcare a statutului sunt lansate către o serie de parlamentari PNL, care au fost impuși de Klaus Iohannis și cooperativa condusă de Marian Petrache.

Ultimul exemplu îl regăsim în filiala PNL Neamț, cea care deja de aproximativ o lună de zile este aruncată în aer, după ce fostul președinte a fost obligat să demisioneze, iar apoi a decis să plece către partidul lui Tăriceanu.

În cursul zilei de vineri, conducerea interimară a PNL Neamț, în fruntea căreia se afla tânărul deputat Mugur Cozmaciuc, a decis să își schimbe liderul, prin impunea lui Radu Surugiu, deputat de Suceava.

Cei care au orchestrat această mișcare de leadership la nivelul conducerii filialei PNL Neamț, parlamentarii Mugur Cozmaciuc, Eugen Țapu și Radu Surugiu sunt acuzați de un vicepreședinte al acestei organizații de încalcare gravă a statutului liberalilor, statut care a fost respins de Tribunalul București, în urmă cu doar câteva zile.

Mugur Cozmaciuc, cel care este acuzat de unul din liderii județeni ai PNL Neamț, este fosta mâna dreaptă a lui Relu Fenechiu, de care totuși s-a dezis după ce acesta a fost arestat pentru fapte de corupție.

Citește și: EXCLUSIV Strategia secretă a PDL de a acapara o organizație județeană a PNL

Prin intermediul unui comunicat de presă remis PSnews.ro, Iulian Luca, vicepreședinte al PNL Neamț și fost lider al organizației municipale a liberalilor din acest județ, precizează că  ”Biroul Permanent Teritorial al PNL Neamț format din 30 de persoane  si ales de peste 2000 de liberali la Neamț ,nu a fost desfiintat pana in prezent. Acest lucru il poate face doar Biroul Permanent Național al PNL,la propunerea președintelui partidului ,,în situații cu totul deosebite când organismele de la nivel teritorial activează în afara prevederilor Statutului  ori a strategiei partidului și desemneaza un Birou Politic Teritorial interimar”, conf.art.73,litere p) din Statutul PNL.”

”Ori la PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc si apropiații săi și-au permis încălcarea gravă a Statutului , întocmind o lista din 34 de persoane, aleatoriu fără să fie desemnați de BPN al PNL, pe care au prezentat-o unei ața zise Delegații Permanente fara cvorum (erau prezenți cca 50-60 de persoane din 150 statutar) să o voteze.

Aceștia s-au substituit atribuțiilor Biroului Permanent Național, iar Mugur Cozmanciuc a facut desemnarea acestor asa ziși membri ai biroului, în locul președintelui PNL, Klaus Iohannis,deoarece era atributul acestuia. Mai mult, în aceasta lista se propun 34 de persoane, mentionându-se ca vor fi mai mulți în conditiile în care Statutul PNL, specificaăclar: “Conducerea interimara a unei filiale va fi asigurata de catre 10-16 membri, din care 4-7 vicepresedinți, desemnați de presedinte, în termen de 15 zile de la vacantarea funcțiilor de catre: a)Biroul Politic National pentru Birourile Teritoriale”, precizează Iulian Luca.

”Dezavuăm aceste practici abuzive și considerăm că PNL Neamț trebuie condusă de liberali adevarați din Neamț și nu de venetici, mânati de interese personale, ale celor veniți din alte judete ca interimari la PNL Neamț, cu ajutorul lui Eugen Țapu, ”liberalul” fără adeziune la PNL și considerăm că toți liberalii din PNL Neamț să se delimiteze de aceștia si metodele lor”, mai precizează vicepreședintele acestei organizații a PNL Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *