Skip to content
Politică

Scandal uriaș la audierea ministrului Muncii în Parlament: Este incredibil așa ceva

Inquam Photos / Octav Ganea

La audierea ministrului muncii, Violeta Alexandru, în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților, a pornit un scandal după ce ministrul a anunțat că se va consulta inclusiv cu Consiliul Investitorilor Străini, pentru a vedea ce decizie va lua cu privire la majorarea salariului minim și a pilonului II de pensii, conform stiripesurse.ro.

Președintele forului legislativ, deputatul PSD Adrian Solomon, a întrebat-o de ce nu se întâlnește înainte cu investitorii români.

Nu credeți că partenerii de dialog sunt patronatele? Ce e forumul acesta al investitorilor străini? Eu vă spun ce este Legea 62. (…) Investitorii străini nu sunt obligați de Legea 62 să se consulte cu patronatele sau să se afilieze la cele existente?”, a răspuns deputatul PSD Adrian Solomon.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a avut un schimb acid de replici și cu fostul ministru al muncii, deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu, cu privire la abrogarea Ordonanței 114, care printre altele, mărește aria codurilor CAEN care pot beneficia de facilitățile introduse, adică scutirea de impozit pe venit, de contribuția la Pilonul II și la sănătate. Deranjată fiind de întrebările membrilor comisiei, ministrul Violeta Alexandru a acuzat faptul că se simte ca fiind sub anchetă și că în perioada următoare se vor face consultări pe baza pilonului II de pensii, fiind cert faptul că cei care beneficiază de pensiile din pilonul întâi nu vor rămâne fără venituri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *