Skip to content
Sport

Scandal uriaș la meciul PSG-Istanbul Başakşehir din Liga Campionilor. Românul Sebastian Colțescu, acuzat de rasism

Inquam Photos/Octav Ganea

UEFA a anunţat că va efectua o anchetă aprofundată după incidentul de la meciul PSG – Istanbul Başakşehir din Liga Campionilor, în care arbitrul Sebastian Colţescu este acuzat de rasism.

UEFA are cunoştinţă de un incident din meciul din Liga Campionilor din această seară, dintre PSG şi Istanbul Basaksehir şi va efectua o anchetă aprofundată. Rasismul şi discriminarea sub toate formele sale nu-şi au locul în fotbal ”, a precizat UEFA, într-un comunicat de presă postat pe Twitter.

" "
" "

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0.

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul „negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul „negru” indicându-i centralului Haţegan acea persoană.

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului, informează news.ro.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism în care este implicat Sebastian Colţescu. UEFA a stabilit că partida se va relua miercuri, de la ora 19.55, cu o altă brigadă de arbitri.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *