Skip to content
Justitie

Scandalagii de la mitingul anti-restricţii, plasaţi sub arest la domiciliu

Inquam Photos/Bogdan-Ioan Buda

Cele 14 persoane arestate preventiv de judecători pentru acte de violență, vandalism și furt pe fondul protestului anti mască de la finalul lunii martie, au fost plasate în arest la domiciliu de un judecător. Decizia de luni a magistratului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 3 nu este definitivă și poate fi contestată de anchetatorii bucureșteni la Tribunalul București.

Concret, procurorii au cerut luni prelungirea arestării preventive în cazul acestora dar un magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 3 a respins propunerea stabilind în schimb plasare acestora în arest la domiciliu.

14 din cele din cele 22 de persoane audiate în cazul violenţelor care au avut loc la la finalul lunii martie, în centrul Capitalei, au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. Cele 22 de persoane au fost ridicate şi duse la audieri, în urma unor percheziţii care au avut loc în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov. Printre cei vizaţi se află şi membri ai galeriilor echipelor de fotbal.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 3, Cătălina Sântion, a declarat pentru News.ro că din cele 22 de persoane ridicate sâmbătă, în urma audierilor au fost reţinute 19.

După ce au fost prezentate instanţei pentru luarea de măsuri preventive, 14 au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile, pentru alte trei a fost decisă măsura controlului judiciar, iar două au fost plasate în arest la domiciliu.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei , sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov şi mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracţiunile săvârşite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piaţa Unirii. În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi vor fi conduse la audieri 22 de persoane”, a anunţat sâmbătă Poliţia Capitalei. Potrivit sursei citate, au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice.

În noaptea de luni spre marţi, la finalul protestului faţă de măsurile luate pentru combaterea pandemiei, un grup de manifestanţi a pornit din Piaţa Victoriei către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.

Poliţia Capitalei a anunţat după incidente că a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi portul ilegal de obiecte periculoase, respectiv cuţit. Poliţia a anunţat atunci că au fost identificate 188 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *