Skip to content
Politică

Scandalos: sindicaliștii METROREX fac presiuni să mențină ”fabrica de făcut bani” de pe vremea lui Mitrea SURSE

bucuresti.wikia.com

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează detaliile unei situații ce riscă să explodeze, privind spaţiile comerciale din staţiile de metrou.

Totul a început când…

Metrorex a încheiat în 2003 un contract pe 5 ani cu Sindomet Servcom, pentru exploatarea şi administrarea în comun a suprafeţelor din staţiile de metrou, pe care l-a prelungit apoi de încă doua ori. Însă, principala problemă a reprezentanților sindicatului Metrorex este generată de faptul că respectivul contract urmează să expire în această toamnă, mai exact pe data de 26 septembrie, motiv pentru care, potrivit surselor PSnews.ro, comercianții și sindicatul insistă să fie prelungit în continuare cu acordul părților.

Concret: Uniunea Sindicatelor Libere din Metrou (USLM) va pierde monopolul spatiilor comerciale de la Metrou începând din această toamnă, fapt pentru care se fac presiuni pentru a continua contractul cu firma mai sus menționată. Despre cum au prosperat de pe urma afacerilor cu Metrorex, sindicalistii de la metrou, condusi de Ion Rădoi, a scris Jurnalul.ro în articolul pe care îl puteți citi AICI.

Monopolul asupra spaţiilor comerciale a fost instituit de firma sindicaliştilor conduşi de Ion Rădoi în primii ani de după revoluţie, iar de atunci contractul de asociere în participaţiune încheiat cu Metrorex a fost mereu prelungit prin acte adiţionale. Contractul s-a dovedit a fi de-a lungul anilor o adevărată fabrică de făcut bani pentru oamenii lui Rădoi, mai ales că din această afacere firma sindicaliştilor ia 75% din venituri, iar Metrorex 25%. În plus, Metrorex participă şi la acoperirea cheltuielilor aferente funcţionării acestor spaţii”, se arată în articolul menționat.

În acest context, facem precizarea că Sindomet Servcom SRL are în administrare toate spațiile comerciale din stațiile de metrou, cu excepția restaurantului McDonald’s din stația Piața Unirii2. Astfel, așa cum este precizat și în articolul de mai sus, veniturile şi cheltuielile obţinute din activitatea contractului s-au repartizat din 2003 până în 2017, în cote de 25% pentru Metrorex și 75% pentru Sindomet iar începând cu 26.09.2017, procentele de repartizare sunt 36% pentru Metrorex și 64% pentru Sindomet Servcom SRL.

Totodată, facem precizarea că Adunarea Generală a Acţionarilor a solicitat Consiliului de Administraţie şi conducerii executive a Metrorex organizarea unei licitaţii pentru închirierea spaţiilor, conform procedurilor legale la expirarea perioadei pentru care a fost încheiat contractul (n.n. 26.09.2018).

Metrorex are obligația să își optimizeze veniturile, inclusiv pe cele obținute din închirierea spațiilor comerciale, așa încât, Metrorex a notificat Sindomet că acest contract va înceta de drept în septembrie 2018. În continuare, Metrorex va respecta procedurile legale pentru închirierea spațiilor comerciale existente în stațiile de metrou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *