Skip to content
Politică

Scandalul abuzurilor DNA. Udrea îşi face autocritica şi îl implică pe Băsescu

" "

Scandalul abuzurilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, îşi face autocritica şi îl implică pe fostul preşedinte Traian Băsescu.

Prezentă, duminică seară, în studioul B1 TV, Udrea a recunoscut că atât ea, cât şi Băsescu au susţinut DNA şi independenţa justiţiei.

" "
" "

Politicianul a declarat: „DNA şi instituţiile de forţă funcţionează, dar problema este să funcţioneze şi bine. Instituţiile au fost extrem de susţinute de mine, de fostul preşedinte, de colegi de partid. Noi am avut un discurs pro-stat de drept, pro-democraţie, pro-independenţa justiţiei. Problema este a exceselor şi a abuzurilor care se fac. România are nevoie de o justiţie independentă şi puternică, dar care să funcţioneze după lege. O justiţie care funcţionează în afara legii devine un abuz”.

Totodată, Elena Udrea s-a pronunţat împotriva arestării preventive bazate numai pe denunţuri.

”Odată ce arestezi preventiv un om, îi iei şansele de a fi judecat corect şi pui presiuni pe judecător, să spună de ce omul respectiv a fost ţinut în arest atâtea luni de zile. (…) Nu poţi invoca opinia publică să arestezi un om”, a arătat deputatul PMP, făcând referire, printre altele, la cazul primarului Sorin Oprescu, precum şi al altor politicieni, precum Adrian Năstase, care au fost judecaţi în stare de libertate.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *