Skip to content
Politică

Scandalul Andronic. Ioan Mircea Pașcu îl bagă-n corzi pe Băsescu: Cine l-o consiglia?

rfi.ro

Continuă scandalul provocat de către dezvăluirile consultantului politic Dan Andronic legate de campania prezidențială din 2009. Eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu îl bagă în corzi pe fostul președinte Traian Băsescu.

Într-un status postat marți pe Facebook, Pașcu (vicepreședinte al Parlamentului European) îl întreabă pe șeful PMP de ce erau atât de preocupați oamenii din structurile de forță menționați de către Andronic să blocheze o eventuală contestație a PSD în legătură cu rezultatul final, care l-a dat pierzător pe Mircea Geoană în cursa prezidențială de acum 8 ani.

Redăm mai jos mesajul complet al europarlamentarului PSD Ioan Mircea Pașcu:

Ultima aparitie la tv a lui Basescu in contextul intalnirii din seara alegerilor din 2009 evocata de Dan Andronic este clar mai „bine lucrata”, nu mai poarta amprenta emotiei provocate de teama si disperare, ca pana acum.

In plus, ultima interventie este si mai complexa, asociind momentul 2009, in care el era principalul beneficiar, cu cel din 2014, cand era altcineva … „Mesajul” este ca acest altcineva sa trateze cu toata seriozitatea dezvaluirile legate de momentul 2009, pt ca s-ar putea ajunge si la momentul 2014!? Acesta nu poate fi privit decat, logic vorbind, ca un „avertisment” … (oare cine l-o „consiglia” pe Basescu?)

Un singur lucru nu ne spune Basescu: daca oamenii aceia – despre care admite ca nu de la Oprea de acasa trebuiau sa „monitorizeze” numaratoarea voturilor – nu puteau influenta rezultatul, atunci de ce erau atat de preocupati sa blocheze o eventuala contestatie din partea PSD, mai ales prin posibila implicare a senatorului Voicu?

Daca numaratoarea era corecta, de ce sa te temi atata de contestatie, ca asta a spus Dan Andronic ca s-a discutat acolo, nu influentarea rezultatului (desi, tot Andronic spune ca el a ajuns acolo cunoscand deja rezultatul oficial al numaratorii in curs …)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *