Skip to content
Politică

Scandalul Antenelor ajunge în presa străină. Ce s-a scris despre Iohannis și Cioloș

Scandalul Antenelor ajunge în presa străină.

Astfel, scandalul declanşat de decizia ANAF privind evacuarea postului Antena 3 a ajuns şi în The New York Times, care a preluat o ştire publicată de agenţia Associated Press.

Din relatările jurnaliştilor, reiese că preşedintele Klaus Iohannis a luat apărarea postului de televiziune.

Dacian Cioloş apără ordinul de evacuare, scriu jurnaliştii americani, care punctează că premierul român a afirmat că nu poate da indicaţii unei autorităţi autonome. De partea cealaltă, preşedintele Klaus Iohannis este amintit ca un „apărător” al postului de televiziune, potrivit romaniatv.net.

Relatarea integrală a articolului scris de Associated Press, preluat de The New York Times

„Premierul României, Dacian Cioloș, a apărat, miercuri, ordinul de evacuare al unuia dintre sediile unei televiziuni naţionale, deşi acesta a recunoscut că perioada de 5 zile căruia i s-a dat pentru a face acest lucru a fost prea scurtă.

Dacian Cioloș a fost chemat în Parlament pentru a da explicații despre această mutare, pe care președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a descris-i ca fiind „o brutală încercare de a suprima dreptul la libertate”.

De asemenea, și președintele Klaus Iohannis a luat apărarea postului de televiziune Antena 3.

„În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă”, a spus președintele.

Statul român a confiscat studiourile televiziunii Antena 3 în 2014 ca urmare a unei decizii judecătorești pentru a recupera daunele dintr-un caz de spălare de bani. Autoritățile fiscale au emis un ordin de evacuare de cinci zile luni, 15 februarie, dar acesta a fost atacat în instanță de către Antena 3 în cursul zilei de miercuri. Cioloș a mai spus că autoritățile fiscale ale țării sunt autonome și nu are puterea și autoritatea să le zică ce să facă.

Dan Voiculescu, fostul proprietar al grupului Antenelor, are de ispășit o sentință de 10 de ani, după ce a fost găsit vinovat de spălare de bani în 2014. Din acel an, fiica sa a trecut la conducerea televiziunii. Instanța a dispus confiscarea studiourilor TV pentru a acoperi daunele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *