Skip to content
Politică

Scandalul Apa Nova. Nicuşor Dan pune tunurile pe consilierii Capitalei. Ce le pregăteşte

Scandalul Apa Nova, izbucnit după ce a intrat pe fir Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Nicuşor Dan (aspirant pentru fotoliul de primar general) pune tunurile pe consilierii Capitalei. Ce le pregăteşte preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB).

Prezent, duminică seară, în emisiunea „Dosar de politician”, prezentată de Silviu Mănăstire la B1 TV, Nicuşor Dan a confirmat suspiciunile DNA în legătură cu consilierii locali.

„Noi toţi ştiam că consilierii din Consiliul General sunt plătiţi ca să voteze într-un anumit fel, dar nimeni n-o spunea, pentru că nu erau dovezi. Acum, prima oară, comunicatul DNA spune că, pentru actele adiţionale care au fost semnate cu Apa Nova, consilierii au fost plătiţi. Asta este o noutate. Noi am început deja o listă cu numele consilierilor care s-au răzgândit, o analiză pe 2011. A fost propus în CGMB actul adiţional la contractul cu Apa Nova. Au fost 10 voturi pentru şi vreo 30 împotrivă, în februarie 2011. În aprilie 2011, acelaşi act a fost supus votului şi a avut 40 de voturi pentru – deci în unanimitate. Înseamnă că 30 de consilieri şi-au schimbat opţiunea pe acelaşi act normativ. Ei trebuie să justifice de ce au făcut-o. Dacă mergem pe ce zice DNA, probabil că vom găsi aceeaşi situaţie şi în alţi ani”, a avertizat Dan.

Alte proiecte din Bucureşti unde Nicuşor Dan consideră că s-au scurs bani publici sunt: infrastructura (construirea de poduri şi pasaje), întreţinerea drumurilor şi spaţiile verzi.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *