Skip to content
Politică

Scandalul Arenelor BNR. Daniel Zamfir, apel fără înconjur către Tudose

antena3.ro

Continuă scandalul din jurul Arenelor BNR. Senatorul PNL Daniel Zamfir – președintele Comisiei economice din Senat – face un apel fără înconjur la premierul Mihai Tudose.

Concret: parlamentarul de Brașov a declarat luni că protocolul încheiat de BNR cu Ministerul Tineretului şi Sportului în ceea ce priveşte exproprierile terenurilor pe care sunt construite arenele de tenis este ilegal. Senatorul liberal i-a solicitat prim-ministrului Mihai Tudose să denunţe acest protocol, relatează Ziarul Financiar.

„BNR, în deplină cunoştinţă de cauză şi cu complicitatea unor instituţii, a acţional ilegal timp de 27 de ani. Ilegalităţile au început din 1991, când s-a încheiat un protocol neacoperit de lege. Am aici documentele care evidenţiază acest lucru. Asta probează reaua credinţă a celor de la BNR. Un control făcut de Finanţe confirmă că acel Protocol a fost ilegal. Cel mai grav lucru este că premierul Tudose ştie şi îl aprobă pe Isărescu. În trecut, atât premierului Ponta cât şi lui Cioloş, Isărescu le solicitase 35 de milioane de euro şi invocă BNR un raport de evaluare pe care nu l-am văzut niciodată, deşi am solicitat să fie trimis la comisie”, a declarat luni Zamfir, la o conferinţă de presă la care au participat şi Ilie Năstase, Ion Ţiriac şi Simona Halep.

Zamfir mai susţine că terenul pe care e construită arena de tenis nu a fost niciodată al Băncii Naţionale a României.

„Şi lucrul ăsta îl ştie Tudose şi nu a făcut nimic. Dar vă spun ce face BNR în continuare: BNR promovează un proiect de lege prin care vrea ca Parlamentul să-i legalizeze acum toate matrapazlâcurile astea. Proiectul de lege e o tentativă de fraudă, pentru că BNR nu numai că nu e proprietarul terenurilor, dar nu are nici măcar drept de administrare. Solicităm premierului Tudose să denunţe acest Protocol care este în primul rând ilegal, iar în al doilea rând BNR nu şi-a respectat obligaţiile asumate”, a subliniat Daniel Zamfir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *