Skip to content
Politică

Scandalul Caviargate. Cezar Preda, în pericol de suspendare

www.gandul.info

Scandalul Caviargate, în care mai mulți oficiali europeni din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) sunt acuzaţi de corupţie şi de sprijinirea Azerbaidjului în schimbul primirii de beneficii continuă.

Mai precis, Cezar Preda (PPE), alături de Pedro Agramunt (membru al Partidului Popular), Jordi Xucla (deputat catalan membru al formaţiunii PDeCat), austriacul Stefan Schennach (socialist) şi politicianul conservator azer Samad Seydov, sunt în pericol de suspendare, după ce Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat joi o rezoluţie în care se solicită suspendarea activităţii pentru ”activitate coruptă”. Documentul a fost aprobat cu 123 de voturi pentru şi 9 împotrivă, conform B1.ro.

Cei cinci sunt acuzaţi că au fost cumpăraţi de  de autorităţile din Azerbaidjan în schimbul votului lor, în ianuarie 2013, împotriva unui raport care denunţa situaţia deţinuţilor politici din această fostă republică sovietică. Unora dintre aleşi li s-ar fi oferit caviar, covoare sau nopţi la hoteluri de lux din Baku.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *