Skip to content
București

Scandalul de la şaormerie s-a mutat în instanţă. Deputaţii Solomon şi Stativă cer judecătorilor anularea amenzilor

Digi 24
" "

Deputaţii PSD Adrian Solomon şi Irinel Stativă au dat în judecată Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului (DGPM) Bucureşti, solicitând judecătorilor anularea celor patru amenzi aplicate în urma incidentului petrecut luna trecută la o şaormerie din Centrul Vechi al Capitalei.

Primul care s-a adresat instanţei a fost deputatul Adrian Solomon. Cele două contestaţii ale acestuia s-au înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti pe 29 iulie şi au primit termen de judecată 3 septembrie, respectiv 25 septembrie anul curent.

" "
" "

În cazul deputatului Irinel Stativă, cele două contestaţi au fost înregistrate ieri, 3 august, şi încă nu au primit termen de judecată. Cei doi parlamentari solicită instanţei anularea proceselor verbale prin care s-a dispus amendarea lor. Adrian Solomon şi Irinel Stativă, ambii deputaţi de Vaslui, au fost sancţionaţi de poliţiştii DGPM în urma unui incident petrecut în noaptea de 6/7 iulie într-o şaormerie din Centrul Vechi.

„În această dimineaţă, o patrulă a Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost solicitată de agenţii de pază ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecţie, având un comportament recalcitrant”, a anunţat pe 7 iulie Poliţia Capitalei.

În urma discuţiilor purtate, cei doi deputaţi ar fi adresat poliţiştilor expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice şi pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public, precizează poliţiştii.

Solomon a fost amendat cu 1.600 de lei, iar Stativă cu 1.000 de lei, pentru încălcarea Legii pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ulterior, în urma analizării înregistrărilor video, poliţiştii au mai aplicat celor doi deputaţi două amenzi, în cuantum de 4.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor dispuse pe timpul stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea virusului SARS-CoV-2, mai exact nepurtarea măştii de protecţie.

De altfel, întreg scandalul a izbucnit după ce casierul de la şaormerie a solicitat deputatului Adrian Solomon să poarte mască de protecţie, arătându-i că toţi ceilalţi clienţi s-au conformat acestei obligaţii.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *