Skip to content
Politică

Scandalul „decrețeilor” ia amploare. PNL Sector 2 cere demisia Marei Mareș

rador.ro

Anca Boagiu, liderul Partidului Național Liberal (PNL) Sector 2 și fost ministru al Transporturilor, a anunțat că filiala de sector a partidului a hotărât să îi solicite Marei Mareș demisia de la șefia Tineretului Național Liberal (TNL), în urma izbucnirii scandalului „decrețeii”.

CUM EXPLICĂ MARA MAREȘ EXCLUSIV/FURTUNĂ ÎN PNL:TINERETUL SARE LA GÂTUL SENIORILOR FOTO

Hotărârea a fost supusă la vot la inițiativa lui Viorel Cataramă, Boagiu afirmând că dacă Mara Mareș nu va demisiona, aceasta va fi demisă, informează Mediafax.

Liderul PNL Sector 2 a mai spus că eroarea privind „decrețeii” este mare și aduce prejudicii partidului și oamenilor vizați de mesajele răspândite în spațiul public.

„La propunerea domnului Viorel Cataramă şi în urma discuţiilor pe care le-am avut în Biroul Politic al Sectorului 2, am supus la vot hotărârea de a solicita conducerii partidului demiterea sau demisia domnişoarei Mara Mareş (de la conducerea Tineretului Liberal Naţional – n.r.). Întâi demisia şi dacă nu demisionează singură, atunci demiterea domnişoarei Mara Mareş. Această solicitare se duce întâi către Biroul Executiv al PNL, care trebuie să dea un răspuns, după care vom vedea, în funcţie de răspunsul organizaţiei mari. Părerea noastră este că este un gest de onoare pe care trebuia să-l facă demult. Nu trebuia să mai aştepte atâta vreme, după povestea cu Decreţeii. Odată ce a făcut această eroare care este foarte mare, din punctul nostru de vedere, şi aduce prejudicii mari partidului, imaginii partidului şi unui număr foarte mare de oameni care au fost vizaţi. Nu poţi să te joci când eşti preşedintele unei organizaţii interne a celui mai mare partid de centru-dreapta din România. Se presupune că eşti suficient de matur ca să ajungi acolo sau, dacă nu eşti matur, se presupune că nu aveai ce să cauţi acolo şi ai ajuns dintr-o eroare”, a spus Boagiu.

Președintele PNL-ului, Ludivuc Orban, a declarat faptul că partidul la șefia căruia se află nu este de acord cu promovarea conflictelor între generații sau grupuri sociale.

„Normal că PNL nu numai că nu promovează niciun fel de conflict între generaţii sau grupuri sociale, aşa cum fac toţi politicienii comunişti, populişti sau de altă natură. Nu există o discriminare în ceea ce priveşte cetăţeanul român, indiferent cărui grup face parte, indiferent ce religie are, indiferent ce vârstă are indiferent de sex are. Această întrebare ştiu de la ce pleacă, dar eu cred că noi ar trebui să facem un efort comunicaţional mai mare nu pentru a taxa nişte stângăcii în materie de comunicare făcută de unii dintre colegii noştri, ci să facem nişte efoturi să taxăm în spaţiul public gafele monumentale, deciziile care afectează grav viaţa de zi cu zi a oamenilor, minciunile gogonate cu care PSD a câştigat alegerile şi să încercăm să îi convingem pe români că PNL poate să-l reprezinte pe fiecare dintre români şi că oricine poate câştiga, dacă PNL guvernează”, a spus Orban.

 

1 comentariu la “Scandalul „decrețeilor” ia amploare. PNL Sector 2 cere demisia Marei Mareș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *