Skip to content
Politică

Scandalul dezinfectanților diluați. Kovesi: „Avem foarte multi funcționari din Ministerul Sănătății implicați în infracțiuni de corupție!”

Scandalul dezinfectanților diluați. Kovesi:  „Avem foarte multi funcționari din Ministerul Sănătății implicați în infracțiuni de corupție!”

Astfel, într-un interviu acordat Ziare.com, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, dezvăluie ce așteaptă DNA ca să poată finaliza anchetele în acest caz.

„Noi nu investigam o anumita firma. Avem in investigatie dosare care vizeaza achizitii publice in domeniul sanitar, nu pot confirma nici numele firmelor, nici produsele, pentru ca sunt dosare in lucru. Pot sa va spun ca anumite achizitii din domeniul sanatatii sunt in verificari la DNA. Cand vom putea face publice nume de persoane sau de firme, o vom face.

Daca discutam de coruptia in sistemul de sanatate, in ultimii doi ani ea a constituit o prioritate. Avem foarte multi manageri de spitale, functionari din Ministerul Sanatatii, inclusiv un fost secretar de stat si un fost consilier al ministrului, implicati in infractiuni de coruptie privind achizitii publice de aparatura medicala, produse uilizate in activitatea spitalelor, medicamente.

Noi am observat ca in aceste dosare se repeta anumite tipologii de comitere a faptelor penale, motiv pentru care am si tras semnale de alarma in privinta importantei prevenirii. Atunci cand o firma de medicamente ofera mita pentru a obtine aprobarile in vederea punerii pe piata a unui produs, cetateanul este cel care suporta pretul mitei. Degeaba luam 100 de procurori care fac anchete pentru modul in care spitalele achizitioneaza produse, daca metodele si procedurile nu se schimba.

Anchetarea, condamnarea functionarului care a luat mita nu rezolva nici dezinfectarea spitalului, nici reducerea pretului medicamentelor si nici nu ofera garantia ca fapta de coruptie nu se va repeta”, a declarat Kovesi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *