Skip to content
Politică

UPDATE Scandalul dezinfectanților diluați lovește din nou. Un manager de spital rupe tăcerea: „Este cel mai mizerabil lucru!”

UPDATE 13:10

Scandalul dezinfectanților diluați lovește din nou. Un manager de spital rupe tăcerea: „Este cel mai mizerabil lucru!”

Managerul SJU Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, a declarat că „programul operator se desfășoară normal”, intervențiile chirurgicale fiind reluate miercuri după ce „au sosit dezinfectanții” de la Târgu Mureș.

——————-

De teamă că vieţile pacienţilor sunt puse în pericol, operaţiile au fost amânate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, până la dotarea cu noi substanțe dezinfectante, informeaza Antena3.ro

Între timp, medicii au împrumutat de la Spitalul din Târgu Mureş câţiva litri de betadină şi vor opera doar urgenţele, până când va fi reluată activitatea normală. Mai mult, conducerea spitalului este hotărâtă să dea în judecată firma Hexi Pharma dacă patronii vor fi găsiţi vinovaţi de neglijenţă criminală.

”Daca într-adevăr acești produși au fost falsificați este cel mai mizerabil lucru care mi s-a întâmplat în viata asta, dar noi îi vom da în judecată”, a spus Nicoleta Cosarca, managerul spitalului.

Totodată, din cinci analize făcute în laboratorul din spital, una a ieşit neconformă. Este vorba despre săpunul lichid pe care îl folosea personalul medical chiar în blocul operator. De menţionat este că aceşti dezinfectanţi se foloseau la spitalul din Alba Iulia în ultimii 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *