Skip to content
Politică

Scandalul dezinfectanților din spitale. Tolontan, dezvăluiri cutremurătoare: „Delictele care încheie vieți omenești se cer spuse!”

Jurnalistul Catalin Tolontan continuă, pe blogul său, seria dezvăluirilor din sistemul sanitar românesc, prezentând o serie de detalii cutremurătoare referitoare la scandalul dezinfectanților din spitale.

„Ieri, când autoritățile au început să se dezmorțească, anunțând, pe la ora prânzului, că deschid anchete în cazul dezinfectantelor diluate, Hexi Pharma tocmai câștiga noi contracte cu statul.

Unitatea Militară 02534 din Iași, Spitalul din Marghita, Spitalul din Șimleul Silvaniei și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie din București cumpărau, fără licitație, antiseptici de la firma lui Dan Alexandru Condrea”, scrie Tolo.ro

„Există o groază de medici care încearcă să reașeze pacientul în mijlocul profesiei lor.

Dar există și multe instituții și oameni din sistemul medical care au coabitat interesat cu această firmă și cu altele.

Directorii din spitale au acceptat peste 800 de contracte cu firma care le vindea substanțe diluate pe post de concentrate pentru sălile de operații, ATI și saloanele de arși. Cei de la DSP i-au acoperit.

Evident că acum sînt speriați și vor să-și scape pielea. Un rezultat rău al eficienției utilizării produselor, adică un test real, va arăta că rezultatul bun dinainte era măsluit, cum a și fost, de fapt. Sau poate ni se va explica faptul că funcționează și diluția de 10%, diluată de încă 10 ori”, se mai arată în postare.

CITIȚI ANCHETA AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *