Skip to content
Politică

Scandalul dezinfectanților ia amploare. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale

Scandalul dezinfectanților ia amploare. Parchetul General s-a autosesizat, deschinzând un dosar penal în acest caz.

Astfel, procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse.

Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare.

Procurorii au dispus în cauză începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 Cod penal şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse prev. de art. 357 alin. 2 Cod penal.

În cauză au fost delegaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru efectuarea unor acte de urmărire penală, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare în vederea realizării unor teste specifice, în colaborare cu Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii”, a comunicat Parchetul General, potrivit Romaniatv.net

Totodată, patronul Hexi Pharma, Dan Alexandru Condrea, a fost în vizorul procurorilor anticorupţie după ce împotriva lui a fost depusă o plângere prin care era denunţată trucarea a patru licitaţii pentru achiziţia de dezinfectanţi pentru spitale. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul Cătălin Tolontan, pe blogul său.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *