Skip to content
Justitie

Scandalul din Poliţie, tranşat în şedinţa de la Palatul Victoria. Schimb dur de replici Orban-Vela

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, la începutul şedinţei de Guvern, toleranţă zero faţă de infracţionalitate, iar ministrul l-a asigurat “suntem cu ochii pe ei”. Orban a replicat: “Trebuie să fiţi cu altceva pe ei”.

Orban i-a cerut lui Marcel Vela la începutul şedinţei de Guvern să transmită Poliţiei şi Jandarmeriei să intensifice lupta împotriva grupurilor infracţionale. “Vreau să vă încurajez să transmiteţi Poliţiei, Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva grupurilor infracţionale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranţă zero faţă de infracţionalitate”, a afirmat Orban, potrivit News.ro.

Marcel Vela a răspuns: “Am înţeles domnule prim-ministru. Suntem cu ochii pe ei”. Premierul i-a replicat: ”Fiţi cu ochii pe ei. Dacă nu mai vă uitaţi la ei, vă daţi seama că… Trebuie să fiţi cu altceva pe ei”.

Vela a completat că şi cu legea. Orban a cerut o bună colaborare cu toţi factorii instituţionali implicaţi în acest efort. “Trebuie să asiguraţi o bună colaborare cu toţi factorii instituţionali care sunt implicaţi în acest efort, atât de la cunoaşterea efectivă grupurilor infracţionale, cât şi cooperarea cu Justiţie, cu procurorii, cu instanţele astfel încât să fim extrem de eficienţi în orice intervenţie. Iar acolo unde sunt şefi de Poliţie şi voi puteţi cunoaşte lucrul ăsta, care nu iau măsurile împotriva acestor reţele infracţionale, trebuie schimbaţi. Fără niciun fel de menajament”, a afirmat primul ministru.

Vela a reamintit că a început mai multe controale. “Am demarat mai multe controale şi chiar la nivelul municipiului Bucureşti este trimis Corpul de Control al ministrului pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidenţă în ultima perioadă”, a mai spus ministrul de Interne. Orban a mai cerut să se facă o evaluarea la nivelul secţiilor de poliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *