Skip to content
Politică

Scandalul din USR-PLUS continuă. Dan Barna și Dacian Cioloș nu au mandat pentru negocierile cu PNL

Inquam Photos / Octav Ganea

Membrii USR-PLUS sunt tot mai nemulțumiți de modul în care liderii alianței, Dan Barna și Dacian Cioloș, poartă negocierile cu PNL și UDMR pentru formarea noii coaliții de guvernare. În timp ce președintele liberalilor, Ludovic Orban, are mandatul Biroului Politic Național al partidului, se pare că Barna și Cioloș acționează de capul lor. Atitudinea lor a încins spritele printre membrii alianței, care se plâng acum că cei doi ignoră total statutul și structura largă de conducere a formațiunii, aleasă în mod democratic.

Nemulțumiri în USR-PLUS. Barna și Cioloș ar ignora propria formațiune în negocierile purtate cu PNL

Pe grupul Tribuna USR PLUS, deputatul Alin Arsu a subliniat că, indiferent ce pretinde alianța în spațiul public, realitatea este că scorul pe care l-a obținut la alegerile parlamentare este mult sub așteptări.

Arsu a spus că el însuși a decis, acum ceva vreme, să facă un pas în spate pentru a putea acționa noii săi colegi, care manifestau „un apetit foarte ridicat pentru a deveni forța reformatoare de care țara noastră are nevoie”. El a precizat că a făcut asta tocmai pentru că obiectivul e dezvoltarea României, nicidecum acapararea unor funcții, scrie b1.ro.

Alin Arsu a susținut apoi că liderii alianței înșiși ar trebui să-i urmeze exemplul: „În această logică, trebuie să solicităm colegilor care se află în fruntea acestui partid un moment de luciditate și nutresc speranța că și ei pot face pasul în spate atunci când este pentru binele acestei țări”.

Arsu a insistat că e absolut necesar ca USR să se raporteze la membrii săi și la statut.

În acest spirit, cred că trebuie să solicităm cu toată blândețea lui Dan Barna și lui Dacian Cioloș să respecte această lege fundamentală a partidului. Dacă vor să păstreze o fărâmă de credibilitate, trebuie să respecte statutul USR! Trebuie să-i cerem PNL ului, să solicite lui Dan Barna și lui Dacian Cioloș dovada scrisă a mandatului pe care îl au din partea organelor de conducere statutare ale USR, precum Comitetul Politic, pentru orice negociere. (…) Hai să-i rugăm să folosească structurile interne alese democratic”, a mai scris Arsu, pe grupul Tribuna USR PLUS.

Variantele propunse de PNL, respectiv USR-PLUS în negocierile pentru noua guvernare

Miercuri, Ludovic Orban a anunțat variantele în care partidul pe care îl conduce va continua negocierile cu USR-PLUS și UDMR. Una dintre ele este ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier, iar Orban, candidat pentru șefia Camerei Deputaților, iar cealaltă ca Orban să fie propunerea de premier, iar Cîțu, candidat pentru președinția Senatului.

În schimb, potrivit unor surse politice citate de news.ro, USR-PLUS ar avea alte două variante: Cîţu – premier, PNL să aibă şefia Senatului iar Barna – şefia Camerei, respectiv Cioloş – premier şi PNL să aibă conducerea Camerei şi Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *