Skip to content
Politică

Scandalul Dragnea-TelDrum. Sorina Matei aprinde fitilul dinamitei

evz.ro

Jurnalista Sorina Matei, într-o postare pe pagina sa de Facebook, vorbește despre interviul acordat de Laura Codruța Kovesi unei agenții de presă.

În acest context, Sorina Matei susține că dosarul Tel Drum din 2010, despre care a vorbit recent Laura Kovesi, a fost închis chiar de către un protejat al șefei DNA, anume procurorul Eugen Stoina.

Mai mult, jurnalista susține că la DNA a mai existat un dosar închis pe aceeași temă, în care faptele sunt în majoritate prescrise. Și acest al doilea dosar ar fi fost închis tot de un protejat al lui Kovesi, procurorul Paul Dumitriu

”Surse judiciare susţin că dosarul Tel Drum/ Dragnea din 2010, despre care vorbeşte şefa DNA, a fost închis chiar de un alt protejat al dânsei. Procurorul Eugen Stoina din Sibiu, de pe Secţia I coordonată chiar de şefa DNA, destul de slăbuţ profesional, venit de la DNA Bucureşti, serviciu între timp desfiinţat.

În acelaşi timp, alte surse judiciare susţin că în DNA mai există şi un al doilea dosar închis pe aceeaşi temă în care faptele sunt în majoritate prescrise. Al doilea dosar a fost închis tot în 2010 de procurorul Paul Dumitriu, adjunct al secţiei a II-a, alt protejat al şefei DNA, cercetat de Inspecţia Judiciară alături de Jean Uncheşelu şi Marius Bulancea, cu performanţa de neegalat în a fi interceptat în dosarele secţiei.

Nu ştie şefa DNA cine a clasat dosarele? Extrem de puţin probabil. De ce nu spune? Poate pentru că este vorba de procurori apropiaţi ai dânsei. I-a sancţionat pe apropiaţi pentru clasarea speţelor? Bineînţeles că nu. Cum întotdeauna procurorii răspund cu capul pentru soluţiile pe care le dau în dosare, aşa cum şi Lucian Papici a clasat dosarul lui Ghiţă în mandatul şefei DNA, adevărurile din DNA trebuie mereu spuse până la capăt. Altfel, pot fi mici miniciuni induse prin omisiune.

Declaraţie şefa DNA:
Î:“Deci pana in 2016, cand ati deschis primul dosar Tel Drum, nu ati avut fapte?
R: Noi am investigat acele informatii obtinute dupa 2013, nu stiu ce a fost inainte. Dupa 2013, acestea sunt anchetele despre care pot sa va spun.
Î: A existat un dosar Tel Drum inchis de DNA in 2010?
R: Da, a existat un dosar Tel Drum solutionat in 2010 cu o solutie de netrimitere in judecata.
Î: Stiti motivul?
R:Nu am citit in mod special acel dosar.
Î:Avea legatura cu dl. Dragnea?
R: Nu pot sa va confirm sau sa va infirm acest lucru”, scrie Sorina Matei pe pagina sa de Facebook.

1 comentariu la “Scandalul Dragnea-TelDrum. Sorina Matei aprinde fitilul dinamitei

  1. Nu a spus d-na Kovesi ca nu se amesteca in dosare si implicit in deciziile procurorilor,deci,cine a clasat fara temei legal sa plateasca,seful vede daca iti faci treaba,daca taraganezi si cand se constata ulterior,prin instante,controale,ca ceva este in neregula,vinovatii sunt „executati” asa ca,fara comentarii!!!
    Nu sunt ziarist,expert,etc.dar urmaresc ce se intampla in tara asta ajunsa de rasul lunii!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *