Skip to content
Economie Societate

Scandalul extragerilor duble de Revelion: Sindicaliștii din Loteria Română, scrisoare explozivă către ministrul Finanțelor DOCUMENT

casino-magazine.ro

PSnews.ro semnala la sfârșitul anului trecut o situație cel puțin ciudată ce avea loc la Loteria Română. Concret, Loteria Română venise cu o promisiune clienților cu ocazia Revelionului: tragerea specială 6/49 ar fi trebuit să aibă loc de 2 ori, la fel și tragerea specială 5/40, cât și tragerea de tip joker.

Însă, redacția a prezentat câteva imagini care atestau, chiar din comentariile unor angajați ai companiei, că până la urmă vor fi doar 3 extrageri de numere și nu 6 așa cum s-a promis inițial, dar totuși Loteria Română ar fi cerut 10 lei, preț dublu, pentru un tichet:

DETALII AICI: Și Loteria Română face promisiuni de care nu se ține?! Cum și-ar fi ÎNȘELAT clienții

După ce scandalul a luat amploare, Ionuț Vârlan, purtătorul de cuvânt al Loteriei Române a oferit ”clarificări” cu privire la scandalul ce izbucnise în jurul instituției:

Nu putem specula astfel de informații, noi ne-am făcut datoria de a informa prin toate mijloacele. ”

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Crăciun și Revelion strategia Loteriei Române a fost de a oferi premii mai mari. Astfel s-a decis organizarea de trageri cu suplimentarea fondului de câștiguri la categoria I, cu un preț pe variantă de joc mai mare, care a dus la acumularea de fonduri de câștiguri mai mari. Iar această strategie a dat rezultate deoarece premiile oferite câștigătorilor au fost de trei ori mai mari decât la o tragere obișnuită.

Loteria Română a promovat aceste trageri în agențiile proprii, cât și prin transmiterea unui comunicat de presă și s-au postat informațiile relevante pe pagina proprie de Facebook și pe site-ul loto.ro. Mai mult, către punctele de lucru și către punctele de vânzare s-au transmis circulare interne chiar în data de 10 decembrie 2018”, a precizat Ionuț Vârlan

Totodată, purtătorul de cuvânt al Loteriei Române a mai spus că încasările ultimei extrageri au fost 17 milioane de lei, jucându-se 2,2 milioane variante , iar câștigurile oferite au fost în valoare de 3.9 milioane de lei. El a mai adăugat „S-au oferit 47.000 de câștiguri față de o tragere loto obișnuită, care nu oferă mai mult de 20.000 de câștiguri.”

2 săptămâni mai târziu..

PSnews.ro intră în posesia unui document potrivit redactat de Sindicatul Liber LOTO (SLL) din cadrul Loteriei Române. Este vorba despre o scrisoare adresată ministrului Finanţelor Eugen Orlando Teodorovici, prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de actuala conducere, cerându-i demiterea întregii echipe de conducere, și pe care o puteți citi în întregime mai jos:

Ca urmare a unei «gafe» de management la finele anului 2018, cu ocazia tragerilor de Anul Nou, organizate de Loteria Română, salariaţii din reţeaua de vânzare a Loteriei au fost supuşi oprobiului public„, se arată în scrisoarea semnată de Natalia Faraon, preşedintele SLL, şi de Călin Orlando Cociş, preşedintele executiv al SLL.

În scrisoarea obţinută de PSnews.ro, sindicaliştii susțin că: „În ultimii ani, cu ocazia acestor trageri speciale la LOTO 6/49 la sfârşit de an, preţul variantei simple se dubla, însă cu varianta/variantele jucate se participa la două extrageri. Încrederea, corectitudinea şi respectul au fost principalele argumente pe care s-a bazat şi a funcţionat relaţia dintre CN Loteria Română şi participanţii la jocurile de tip loto. În ultima perioadă, aceste atribute nu se mai regăsesc în strategia actualei conduceri a Loteriei Române privind jucătorii săi”.

Totodată, în susţinerea celor spuse mai sus, sindicaliştii amintesc de politica de preţuri, respectiv creşterea necorelată şi uneori nejustificată a preţurilor pe variantele de joc şi creşterea preţului pe biletele de joc (imprimate tipizate). Astfel, dacă până la data de 30 octombrie 2018, costul biletului imprimat cu varianta jucată era de 10 bani, după 1 noiembrie 2018 costul biletului a ajuns la 50 de bani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *