Skip to content
Politică Puterea Știrilor Video

Scandalul GSD și controversele din jurul lui Augustin Lazăr. Robert Turcescu: Eu însumi am avut un bunic închis 10 ani de zile la Aiud!

Featured Video Play Icon

Fostul deținut politic Radu Filipescu a anunțat miercuri că a luat decizia de a se autosuspenda din Grupul pentru Dialog Social (GDS), unde este membru de aproape 30 de ani. El a declarat că a susținut ca GDS să nu continue demersul de decernare a premiului pentru Augustin Lazăr, argumentând că, chiar dacă nu a fost torționar, actualul procuror general a avut un rol care nu poate fi neglijat.

La scurt timp după anunțul făcut de Filipidescu, Laura Ștefan, expert anticorupție, a anunțat, pe Facebook, că a demisionat din GDS, fără a face alte precizări.

În acest context, invitat miercuri în studioul Puterea Știrilor, deputatul PMP Robert Turcescu a făcut câteva precizări referitoare la situația delicată de la GDS.

Astfel, Robert Turcescu s-a declarat mâhnit de anunțul făcut de către Radu Filipescu, despre care fostul jurnalist susține că „este un om extraordinar care a și făcut pușcărie politică ani mulți înainte de 1989 pentru puterea de a se fi opus reguimului Ceaușescu”.

Totodată, deputatul PMP a ținut să sublinieze, în cadrul ediției video, că deciziile anunțate de Laura Ștefan și Radu Filipescu au legătură cu decizia GDS de a-l premia pe Augustin Lazăr, procuror general al României.

Mă mâhnește ce se întâmplă în momentul de față la Grupul pentru Dialog Social. Ca jurnalist, am participat în anii 90 și nu numai, la nenumărate dezbateri ale Grupului pentru Dialog Social pe teme extrem de importante pentru România și am apreciat și apreciez în continuare rolul pe acre l-a jucat de-alungul celor aproape 30 de ani Grupul pentru Dialog Social în ceea ce înseamnă societatea românescă(…) Mai mult decât demisia doamnei Ștefan, pe mine m-a întristat astăzi intrarea în silentio stampa și retragerea, cel puțin pentru o perioadă, a domnului Radu Filipescu.

Domnul Radu Filipescu este un om extraordinar care a și făcut pușcărie politică ani mulți înainte de 1989 pentru puterea de a se fi opus reguimului Ceaușescu. Este o persoană de o decență rară și un om cu un caracter deosebit. Niciodată nu a făcut gesturi publice menite să îl scoată pe el în evidență, niciodată nu a căutat lumina reflectoarelor, deși îmi amintesc cu mare plăcere faptul că am reușit să am câteva dialoguri televizate cu domnul Filipescu.

Faptul că domnul Filipescu a decis să se retragă din Grupul pentru Dialog Social, toate aceste demisii ce au legătură, evident, cu premierea de către GDS a domnului Augustin Lazăr, ne arată că s-a înjuns într-un punct în care oameni de mare valoare pun sub un mare semn de întrebare acest gest gest pe care l-a făcut GDS(…) Eu însumi, am avut un bunic închis 10 ani de zile la Aiud și ca mine sunt, din nefericire, foarte mulți oameni care au în familie uin astfel de caz.”, a declarat Robert Turcescu la Puterea Știrilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *