Skip to content
Politică

Scandalul ia amploare la PNL Teleorman. Deputatul Alexandru Kocsis îi cere demisia lui Eugen Pârvulescu

Deputatul PNL Iaşi Alexandru Kocsis îi cere demisia lui Eugen Pârvulescu, şeful PNL Teleroman, care a fost pus 60 de zile sub control judiciar de procurorii anticorupție pentru că le-a cerut membrilor comisiei de concurs de la Ambulanța Teleorman să-i dea subiectele de la concursul organizat pentru ocuparea unor posturi de asistent medical și șofer de ambulanță și să-i favorizeze pe protejații săi la proba practică și la interviu.

Am aşteptat câteva zile. Am aşteptat o săptămână. Am aşteptat două săptămâni. Nu s-a ȋntâmplat nimic, nu s-a sesizat nimeni. Drept urmare, pe această cale, ȋn calitate de deputat al PNL Iași, ȋi solicit public domnului Eugen Pîrvulescu să se autosuspende din funcția de președinte al PNL Teleorman.

Eugen Pîrvulescu se află din data de 22 iulie sub control judiciar, inculpat într-un dosar #DNA ȋn care este acuzat că a trucat concursul de la Serviciul județean de Ambulanță Teleroman.

Eu nu judec, dar ştiu că oamenii îi judecă aspru pe politicienii care fac naveta între tribunal și partid. Uman sunt alături de Eugen Pȋrvulescu şi am ȋncredere că, dacă este nevinovat, va reuşi să probeze asta ȋn faţa instanţei de judecată, dar situaţia sa juridică nu poate afecta imaginea Partidului Naţional Liberal.

Într-o situație similară, preşedintele PNL IASI, filiala noastră fanion din nord-estul României, a anunțat, pe 28 aprilie, că a fost informat de DNA că are calitate de inculpat ȋntr-un dosar şi s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al filialei.

”Sunt nevinovat și am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest normal să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași”, a declarat Costel Alexe la acea dată. S-a autosuspendat şi nu a candidat pentru nicio funcţie ȋn alegerile interne din data de 3 iulie.

La vremea respectivă, Florin Cîţu a calificat decizia colegului meu de la Iaşi drept ”uşor tardivă”, deşi a fost luată în aceeași zi cu anunțul făcut de DNA. Acum, Florin Cîțu l-a felicitat pe Eugen Pîrvulescu pentru faptul că îl sprijină la șefia partidului.

De ce această dublă măsură? Aştept decizia domnului Pȋrvulescu de autosuspendare din funcţia de preşedinte al PNL Teleorman. Aştept consecvenţă„, scrie deputatul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *