Skip to content
Politică

Scandalul „Iohannis, sluga americanilor”. Prima reacţie din PSD: Suntem o problemă pentru noi înşine! EXCLUSIV

Scandalul „Iohannis, sluga americanilor” nu rămâne fără ecouri. Prima reacţie din Partidul Social Democrat (PSD): „Suntem o problemă pentru noi înşine!”

Amintim că, duminică, aflat la festivităţile din Iaşi dedicate Unirii Principatelor, preşedintele Klaus Iohannis a fost huiduit de mulţime, unul dintre cetăţenii nemulţumiţi strigându-i: „Iohannis, ai ajuns sluga americanilor!” La rândul lui, şeful statului a replicat: „Decât a ruşilor, tot e mai bine aşa!”

Contactat, luni, de PSnews.ro, Codrin Ştefănescu (secretar general adjunct al PSD) i-a acordat circumstanţe atenuante oficialului de la Cotroceni.

„A fost o reacţie nervoasă, probabil. Atâta tot. Nu cred că gândeşte Iohannis că am fi slugile cuiva noi, ca stat – nu poate să zică preşedintele României astfel de lucruri. Cred că a fost o reacţie nervoasă la situaţia de la Iaşi, pentru că nu s-au aşteptat să fie huiduiţi la scenă deschisă şi guvernul de tehnocraţi şi, implicit, Iohannis, cu ocazia asta. Adică, pe lângă declaraţiile adecvate evenimentului (inclusiv cele unioniste legate de Basarabia), când vezi că mulţimea te contestă in corpore, cu guvern cu tot, nu ai o senzaţie foarte plăcută. Şi asta prezintă, de fapt, opinia, în linii mari, care a început să se instaureze în România. Şi atunci – normal – ai o reacţie nervoasă la orice fel de critică. Nu pot să comentez în alţi parametri declaraţia asta”, a afirmat Ştefănescu.

De asemenea, Codrin Ştefănescu s-a arătat sceptic că o astfel de ieşire ar putea afecta relaţiile României cu Statele Unite ale Americii.

„Nu ne poate afecta în niciun fel. Nu se schimbă nimic de până acum. Noi avem problemele în interior; n-avem probleme nici cu partenerii, nici cu vecinii. Noi avem problemele în interiorul nostru. Noi suntem o problemă pentru noi înşine!” a încheiat liderul PSD.

4 comentarii la “Scandalul „Iohannis, sluga americanilor”. Prima reacţie din PSD: Suntem o problemă pentru noi înşine! EXCLUSIV

  1. Cine afirma asta,PSD-istii nu-i asa?Dar cu Iliescu alias cucuveaua matusalemica totul era in regula cand eram slugile rusilor si s-a creeat noua „elita”formata din copii fostilor nomenklaturisti PCR-isti ce erau si sunt in continuare obedienti Moskovei,elita de hoti ce au spoliat tara insusindu-si tot ce a fost de pret?Unde a fost influenta ruseasca si s-a imbunatatit nivelul de trai al poporului?Si unde a fost influenta americana(nesabotata insa!)si e traiul prost?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *