Scandalul Lasconi: Nu am găsit în statut nicio referire la „definiţie familie”

Elena Lasconi
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Politologul Radu Carp a studiat pe îndelete statutul şi programul de guvernare al USR şi afirmă că nu a găsit nicio referire la subiectul „definiţie familie”, fiind astfel nedumerit de ce i-a cerut Drulă retragerea Elenei Lasconi din cursa pentru europarlamentare.
„Ultima reactie legata de USR, ii las pe altii sa studieze mai atent problema. Am citit in aceasta dimineata ideologia, statutul, programul de guvernare USR. Absolut toate documentele. Nu am gasit NICIO REFERIRE la subiectul „definitie familie”. Atunci….pe ce motiv domnul Drula i-a cerut retragerea doamnei Lasconi?! In schimb, am aflat ca ideologia oficiala a USR este imbinarea crestin-democratiei, liberalismului si conservatorismului (!)”, a scris Carp pe pagina sa de Facebook.
Conform statutului USR, orice membru al partidului are dreptul de a propune candidatura proprie la alegerile pentru funcţia de membru al Parlamentului European.
„Am aflat cum se desemneaza candidatii USR pentru Parlamentul European. Oricine se poate auto-propune sau, a doua varianta, se organizeaza un vot online pe o platforma. Domnii Barna, Voiculescu, Botos asa au fost alesi?
Art. 79. (1) Orice membru USR poate propune USR candidatura sa din partea USR la alegerile pentru funcţia de membru al Parlamentului European.
(2) Prin excepţie, candidaţii USR la alegerile europarlamentare vor putea fi stabiliţi prin consultarea internă a membrilor USR prin intermediul unei platforme IT colaborative, candidaţii rezultaţi supunându-se validării de către Biroul Naţional”, a mai scris Radu Carp.
Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, s-a retras de pe lista candidaților USR la alegerile europarlamentare din 2024, a anunțat, duminică seara, într-un comunicat, Biroul Național al USR. USR mai spune că Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanţă în administraţie.
Președintele USR, Cătălin Drulă, a transmis duminică, pe Facebook, că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru europarlamentare, urmând să aibă loc în această seară o ședință a conducerii de partid pentru formalizarea acestei decizii. „Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL”, a declarat acesta. Aceasta vine după ce primarul USR din Câmpulung Muscel a dezvăluit că a votat „Da” la referendumul din octombrie 2018 pentru modificarea Constituției în sensul definirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: