Skip to content
Politică

SCANDALUL Legii offshore riscă să-l lase pe Dragnea fără majoritate parlamentară! EXCLUSIV SURSE

Agerpres.ro
" "

Ceea ce PSnews.ro a anunțat încă de la începutul săptămânii – anume că trensiunile dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu se adâncesc de la o zi la alta, din pricina controversatei Legi offshore, pe care șeful PSD o vrea adoptată pe repede înainte – a fost confirmat oficial, miercuri, chiar de liderul ALDE.

Potrivit surselor noastre, Liviu Dragnea a admis întoarcerea legii în comisiile de specialitate numai după ce UDMR a făcut front comun cu ALDE, oamenii lui Kelemen Hunor mirosind că e rost de noi negocieri și trocuri pentru menținerea majorității parlamentare într-un moment extrem de delicat pentru teleormănean.  

" "
" "

Negocieri intense

Aceleași surse ne-au precizat că, de-a lungul ultimelor zile, Dragnea a tot încercat să-l ducă cu preșul pe Tăriceanu pentru a-l face să accepte actuala versiune a Legii offshore. În acest sens, șeful PSD a lăsat-o mai moale, în spatele ușilor închise ale coaliției, cu solicitările vizând debarcarea lui Tudorel Toader de la portofoliul Justiției, ba chiar a transmis public, la o televiziune apropiată PSD, că el n-ar fi cerut niciodată mazilirea lui Toader, deși până și ”aliații” din ALDE susțin contrarul. Odată cu intrarea UDMR în jocul ALDE, situația lui Dragnea s-a complicat, teleormăneanul fiind nevoit să dea directiva întoarcerii legii (pe care o vrea exact în forma actuală) la comisiile de specialitate. Ceea ce înseamnă că, zilele acestea, vor urma noi negocieri subterane cu ALDE și UDMR.

Solicitarea șefului ALDE

Amintim că Tăriceanu a solicitat oficial Guvernului, miercuri, să explice amendamentele depuse la Legea offshore. ”Am fost luati pe nepregatite cu o serie de modificări prezentate la comisie in ultimul moment. Aceste modificari au indus colegilor mei o serie de incertitudini. Aceste amendamente nu au fost insotite de niciun fel de nota explicativa privind consecintele. Pentru fiecare varianta ar trebui o serie de evaluari care nu au fost prezentate. Colegii mei vor sa voteze in cunoștință de cauza. (..) Noi pledam ca legea sa fie adoptata asa incat România sa nu fie dependenta pe viitor de gazele de import si sa dea posibilitatea Romaniei sa devina un actor important in regiune. Prin urmare din partea Ministerului Finantelor, a Guvernului, așteptăm aceste evaluări care să permită membrilor Comisiei să adopte o poziție și cred că avem și datoria să explicăm cetățenilor români de ce e mai bună soluția cu 30% sau dacă e mai bine cu 20% de ce am redus la 20%”. Nu în ultimul rând, nu pot sa nu remarc ca am avut proiectul de lege la Senat, a trecut intr-o anumit forma, acum, din nou, pentru a doua oara, la Camera este modificat puternic si am fi putut sa sa fim pusi la curent daca existau astel de intentii de modificare a proiectului ca sa le dezbaterm si la Senat la momentul la la care proiectul a fost in dezbatere”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, ieri, citat de Agerpres.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *