PSnews

Recent

Scandalul Liceului Catolic din Târgu Mureș se adâncește. Fost ministru PSD acuzat de ilegalități

tirgumureseanul.ro

Scandalul Liceului Catolic din Târgu Mureș atrage în morișca discordiei și un nume mare din PSD, fostul ministru al Educației, Remus Pricopie, fiind acuzat că ar fi înființat în mod ilegal unitatea de învățământ.

Un fost șef al Inpectoratului Școlar Județean Mureș spune că liceul ar fi  fost înfințat în mod ilegal de către ex-ministrul Pricopie, ca urmare a unor negocieri politice la vârf între liderii PSD și UDMR.

În noiembrie 2016, Ștefan Someșan, în calitate de șef al Inspectoratului Școlar Județean, a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și uzurparea funcției, după ce a avizat înființarea ilegală a liceului catolic, într-una dintre clădirile Colegiului Național „Unirea”, anunță evz.ro.

În declarația dată în fața procurorilor anticorupție, Someșan susține că fostul ministru al Educației, Remus Pricopie, a făcut presiuni asupra sa pentru înființarea liceului. În iunie 2014, Consiliul Local Târgu Mureș, în care majoritatea o are UDMR, a dispus aprobarea alocării sumei de 1,5 milioane lei, pentru întreţinerea şi renovarea imobilului în care funcţionează Colegiul „Unirea”, dar numai în condițiile în care se înființează liceul catolic.

Apoi, printr-o decizie a lui Someșan, s-a înființat, începând cu anul şcolar 2014- 2015, noua unitate de învăţământ și a fost numit în funcția de director al Liceului Zsolt-Jozsef Tamasi. După ce prefectul a atacat în instanță hotărârea Consiliului Local, unitatea de învățământ a fost desființată. În acest context, 328 de elevi au fost transferați în liceul ilegal iar cursurile lor nu pot fi recunoscute.

Conform unor surse din cadrul conducerii Colegiului „Unirea”, deputatul UDMR Laszlo Borbely a ost unul dintre personajele politice care au făcut presiuni pentru menținerea decziei de înființare a Liceului Catolic în sediul colegiului.

Până la finalizarea anchetei DNA, Ștefan Someșan este cercetat în libertate, iar Zsolt-Jozsef Tamasi sub control judiciar

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi