Scandalul „Mită pentru MAIA SANDU“, după ce a primit 30.000 euro de la Dominic Fritz 

Primarul Dominic Fritz
Sursa: INQUAM PHOTOS / VIRGIL SIMONESCU

„Banii nu sunt cadouri admisibile. Nu au voie să primească așa cadouri demnitarii de stat”, a declarat, pentru Unimedia, experta anticorupție din Republica Moldova, Cristina Ciubotaru. Afirmația face referire la ”Premiul pentru valori europene”, pe care președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a primit din partea primarului orașului Timișoara, Dominic Fritz, și care este însoțit de o recompensă de 30.000 de euro.

Distincția a fost inaugurată chiar de Primăria municipiului, în anul în care a deținut statutul de Capitală Culturală a Europei. Premiul onorează ”personalități recunoscute pe plan internațional care, cu determinare, curaj și creativitate, promovează sau apără valorile europene în interiorul și în afara Uniunii Europene”, scrie Gandul.

Maia Sandu s-a declarat onorată de acestă distincție și i-a mulțumit primarului Fritz.

Premiul este o apreciere pentru toți cetățenii Republicii Moldova care își apără dreptul de a trăi în libertate, pace și democrație, a transmis Maia Sandu.

Primarul Dominic Fritz a fost „mândru” că juriul a ales-o drept laureată pe Maia Sandu și o mai așteaptă la Timișoara.

Nu cred că este cineva care ar vrea să schimbe locul cu Maia Sandu. Provocările economice, politice, sociale, de securitate par copleșitoare. Câtă greutate pe umerii unui singur om, a spus elogiativ Fritz.

După felicitări, au început întrebările privind moralitatea sau chiar legalitatea unui astfel de gest.

Cristina Ciubotaru a explicat că legea stipulează clar: banii nu sunt cadouri admisibile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: