Skip to content
Politică

Scandalul numirilor din Guvern se adâncește: cum și-a săpat groapa PSD și palma peste ochi pregătită de Iohannis

inquamphotos
" "

Comitetul Executiv al PSD a votat, marţi, după patru ore de discuţii, nominalizarea lui Daniel Suciu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi a lui Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor.

PSnews.ro a prezentat încă de marți dimineață variantele pe care social-democrații le aveau în vedere pentru cele două fotolii din Guvern, rămase încă neocupate, evidențiind și pericolul la care PSD se expune prin nominalizarea lui Daniel Suciu la Ministerul Dezvoltării.

" "

DETALII AICI: Bătălie grea în PSD pentru fotoliile rămase vacante la Guvern: ultimele nume vehiculate la Transporturi și Dezvoltare

PSD-iștii, din nou la mâna lui Iohannis

Așa cum precizam anterior, prin nominalizarea lui Suciu la Dezvoltării PSD-iști riscă din nou să se izbească de refuzul lui Klaus Iohannis, care ar putea să respingă propunerea pe motive de oportunitate.

Și ca să vă faceți o idee despre motivele care ar putea fi invocate de președintele României, vă prezentăm în continuare profilul lui Daniel Suciu, cel care nu are nicio treabă cu domeniul pentru care a fost propus.

Liderul deputaților PSD, Daniel Suciu, propus de partid ca vicepremier și ministru al Dezvoltării, potrivit declarației de avere din iunie 2018, publicată pe site-ul Camerei Deputaților,  a avut o contribuție financiară către PSD în valoare de 37.000 de lei, de tipul împrumut acordat în nume personal. Împrumutul a fost restituit integral, conform Legii 334/2006 privind finanțarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Deputatul PSD are și un credit de 223.000 euro la BCR în 2013, care are a avut scadența anul trecut.

Totodată, conform sursei citate, Daniel Suciu (39 de ani) deține împreună cu soția sa, Maria Suciu, un teren intravilan în Bistrița, dobândit prin cumpărare, și unul extravilan în Budeu de Jos. Familia Suciu are o casă în Bistrița, cu o suprafață de 147 metri pătrați, cumpărată în 2013. Social-democratul are și 3 autoturisme: un Ford Focus fabricat în 2000, o Dacia Logan fabricat în 2009 și un Volkswagen Passat fabricat în 2007.

Suciu este din Bistrița, căsătorit și are doi copii. Familia Suciu nu are nimic declarat la capitolul bunuri sub formă de metale prețioase, bijuterii sau obiecte de artă.

Daniel Suciu a încasat, ca deputat, un venit anual de 87.324, iar soția sa, Maria Suciu a avut un venit annual încasat de 35.200 de lei de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Nicio urmă de pricepere în domeniul Dezvoltării

În ceea ce privește studiile, potrivit CV-ului acestuia, Suciu a absolvit în 2003 Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, fiind licențiat în Științe Politice și are un master în Management Public, obținut în 2011, la Şcoala de Studii Academice Post Universitare „Ovidiu Şincai” Bucureşti.

Suciu și-a început cariera profesională, în 2007, având până în 2012 funcția de consilier parlamentar. Între ianuarie 2007 – septembrie 2007 a fost Director Cancelaria Prefectului – Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Anterior, februarie 2004-ianuarie 2007, Daniel Suciu a profesat ca jurnalist, fiind șef al departamentului politic la cotidianul „Mesagerul” din Bistrița-Năsăud. În perioada septembrie 2006 – ianuarie 2007 a fost corespondent la Evenimentul Zilei.

De-a lungul timpului, Daniel Suciu a deținut diverse funcții în PSD. Din iunie 2008 este consilier judeţean în CJ Bistriţa-Năsăud. Din iunie 2010 este preşedinte TSD Bistriţa-Năsăud și vicepreşedinte al organizației social-democrate Bistriţa-Năsăud. De asemenea, din martie 2009, până în prezent deține funcția de purtător de cuvânt al PSD Bistriţa-Năsăud.

Suciu este la al doilea mandat de deputat în Parlamentul României, ales ambele dăți pe listele PSD Bistrița-Năsăud.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *