Skip to content
Politică

Scandalul ofiţerilor acoperiţi ia amploare. Solicitare fără precedent a unui judecător către Traian Băsescu

" "

Scandalul apărut în presă după mărturisirea lui Robert Turcescu referitor la rolul său de ofițer sub acoperire pare să se extindă și către alte segmente din societatea românească.

Şeful CSM, judecătorul Horațius Dumbravă, a făcut apel marți la președintele Traian Băsescu să îi verifice toți magistrații dacă sunt sau nu colaboratori/informatori ai serviciilor de informații, informează evz.ro.

" "
" "

„Fac încă o dată apel la domnia sa ca acum, în ultimele zile de mandat, să își îndeplinească datoria constituțională și legală și să procedeze la verificarea tuturor declarațiilor judecătorilor și procurorilor dacă sunt sau nu colaboratori sau informatori ai serviciilor de informații”, a afirmat Dumbravă la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

El a precizat că verificarea magistraților este o obligație legală prevăzută de art. 7 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

„Aștept încă acest lucru, toate declarațiile sunt astăzi aici la CSM, nu are decât să le solicite și să pornească la verificarea fiecărei declarații în parte și să trimită înapoi la CSM pentru fiecare judecător și procuror dacă este sau nu colaborator (…). Trebuia să se întâmple de șase ani”, a subliniat Dumbravă, membru al CSM.

Referitor la neefectuarea acestor verificări, Dumbravă a replicat: „Întrebați pe președinte și Consiliul Suprem de Apărare a Țării”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *