Skip to content
Puterea Știrilor Video

Scandalul poluării din București. Primarul Sectorului 6, mesaj de ultim moment pentru locuitorii din Capitală

psnews.ro

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu a ținut să precizeze că Primăria Capitalei nu gestionează gropile de gunoi, ci Garda de Mediu, instituție care este în subordinea Ministerului Mediului.

„Oameni buni, gropile de gunoi sunt în gestiunea directă a Ministerului Mediului. Nu Primăria Capitalei poate aplica sancțiuni. Nu Primăria Capitalei poate verifica cum își fac treaba cei de la gropile de gunoi”, spune edilul.

În ceea ce privește situația gropii IRIDEX care, potrivit edilului Sectorului 1, este sursa poluării excesive din Capitală, Gabriel Mutu a precizat că ar exista anumite interese între Ministerul Mediului și cei care o administrează.

CITIȚI ȘI: Nepăsare la Ministerul Mediului. Groapa IRIDEX, sursă a poluării excesive din București. Primarul Tudorache, dezvăluiri grele

„Capacitatea de procesare a gropii  IRIDEX se întinde pe 2 ani și jumătate. Ministerul Mediului a emis autorizație integrată de mediu pe 8 ani. Cum s-a putut întâmpla așa ceva? Sunt anumite interese aici, altfel nu îmi pot explica. Noi, la Sectorul 6, am luat toate măsurile pe care le-am avut la îndemână: modernizarea spațiilor verzi, construire de spații verzi, plantare de arbori”, spune edilul.

„Nu Primăria București gestionează gropile de gunoi din Capitală, nu primăriile de sector pot aplica sancțiuni, ci Garda de Mediu care este în subordinea Ministerului Mediului. Să știți că imediat după ce a fost învestit domnul Alexe am avut o întâlnire cât se poate de formală la Ministerul Mediului unde chiar am luat cuvântul și am explicat că dacă Ministerul Mediului nu se implică, nu vom rezolva nimic(…).

Oameni buni, gropile de gunoi sunt în gestiunea directă a Ministerului Mediului. Nu Primăria Capitalei poate aplica sancțiuni. Nu Primăria Capitalei poate verifica cum își fac treaba cei de la gropile de gunoi. Vă dau un singur exemplu: dacă operatorul vine și îți indică tehnic că are capacitate de procesare pentru 2 ani și jumătate, tu, Ministerul Mediului, cum îi dau autorizație pentru 8 ani?

Capacitatea de procesare a gropii  IRIDEX se întinde pe 2 ani și jumătate. Ministerul Mediului a emis autorizație integrată de mediu pe 8 ani. Cum s-a putut întâmpla așa ceva? Sunt anumite interese aici, altfel nu îmi pot explica. Noi, la Sectorul 6, am luat toate măsurile pe care le-am avut la îndemână: modernizarea spațiilor verzi, construire de spații verzi, plantare de arbori. Am făcut tot ceea ce ne-a stat în putință ca lucrurile să se îmbunătățească. Drept urmare, poluarea a venit din incinerarea unor deșeuri ilegale în afara Bucureștiului, nu din Capitală sau din Sectorul 6”, a declarat edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Poluare excesivă în București

Bucureștiul a ajuns la pragul critic de poluare, după ce în cursul nopții de duminică spre luni s-au înregistrat depășiri chiar și cu 900-1.000% peste limitele maxim admise.

Este vorba de gradul de poluare cu PM2,5 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 2,5 microni – de la arderi, de exemplu) și de aproape 800% la poluarea cu PM10 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni – de la praf sau polen), ca mai apoi, luni dimineață, la ora 8:00, la stația de lângă Lacul Morii să fie raportate depășiri de 754% peste limita maxim admisă pentru PM2,5 – adică de 189 de micrograme pe metrul cub – față de limita de 25 µg/m³ admisă de Organizația Mondială a Sănătății.

Toate aceste informații au fost făcute publice de platforma airly.eu, care măsoară indicele de calitate a aerului cu date colectate de la senzorii din rețeaua națională, și platforma aerlive.ro, rețea independentă de senzori, indicii de poluare au atins valori peste maximele adminse.

 

1 comentariu la “Scandalul poluării din București. Primarul Sectorului 6, mesaj de ultim moment pentru locuitorii din Capitală

  1. Tipul este exemplu tipic de ceea ce înseamnă a alege un personaj veninos si dăunător vieții sociale. Individul a umplut cu contracte firmele lui Dragnea, Iar activitatea sectorului 6, in rolul de pușculiță de bază a PSD, a ajuns in timpul lui la paroxism. Ultimii patru care s-au perindat pe scaunul d eprimar al acestui sector au răspuns exclusiv, acestei cerințe, de a lua banii de la populație și a-i „mișca” în conturile baronilor și liderilor PSD. Exempluu de lider numit „Adrian Năstase ” a lăsat urme adânci in practica acestui partid, urme pe care le-a adâncit bine Ponta si Dragnea, iar acum drumul partibului e plin de hăuri al inyterelor financiare a intregului esalon de conducere al PSD, incepând cu veriga lui de bază, baronul, care la Bucuresti a ajuns sa ă fie primarul de sector.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *