Skip to content
Alegeri locale 2020

Scandalul posibilei fraudări a alegerilor în Bucureşti intră în vizorul instituţiilor internaţionale

Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD a transmis o scrisoare către OSCE și Comisia Europeană pentru a semnala situația de la alegerile locale din România.

Încotro vrem să ne îndreptăm cu democrația din România? (…) Am făcut adresă către OSCE și către Comisia Europeană. Până la urmă este o situație în care este pusă în pericol democrația din România și organismele internaționale trebuie să afle”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Ar trebui o decizie de renumărare a voturilor pe Sectorul 1 şi astfel se închid toate discuţiile şi toată această telenovelă care este o telenovelă ieftină care aduce atingeri grave democraţiei. Totuşi, Sectorul 1 putem spune că e kilometrul zero al României”, a afirmat liderul PSD.

Acesta a comentat şi imaginile în care se afirmă că apar membri ai USR care umblă la sacii cu voruri: ”Am înţeles şi explicaţiile cu imaginile, nu sunt adevărate. S-a văzut cine sunt preşedintele Biroului Electoral al Sectorului 1 nu are dreptul să desigileze decât printr-o decizie a Biroului care este o decizie comună, se face un proces verbal. În acea încăpere nu intri când vrei, nu intră candidaţi, s-a ajuns mult prea departe. Este evident faptul că există un abuz în serviciu al preşedintelui Electoral sectorial”.

Orice om de bun simţ ar lua astăzi decizia de renumărare a voturilor ca să se închidă acest circ. Durează 12 ore”, a mai afirmat Ciolacu. Biroul Electoral Central a respins din nou solicitarea PSD de a fi anulate alegerile din Sectorul 1, au spus surse ale instituţiei, pentru News.ro.

BEC va emite o circulară prin care vor fi oprite cererile de renumărare a voturilor, inclusiv în Sectorul 5, ca replică la cererea de a da o interpretare unitară privind renumărarea voturilor făcută de Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Minicipiului Bucureşti, au adăugat sursele citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *