Skip to content
Politică

Scandalul România-Ungaria. Ce riscă Ponta

Scandalul România-Ungaria. Ce riscă prim-ministrul Victor Ponta, în opinia unui senator al Partidului Naţional Liberal (PNL).

Într-un comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro, Dumitru Oprea (fost membru PDL) susţine că „excesele Ungariei în privința refugiaților nu trebuie să fie un pretext de populism pentru Ponta”.

Parlamentarul consideră că schimbul de cuvinte dure dintre guvernele României și Ungariei, pe fondul crizei refugiaților sirieni, este amplificat în mod intenționat de premierul Ponta.

Senatorul de Iaşi și-a exprimat, miercuri, în Parlament, îngrijorarea față de degradarea relațiilor cu statul vecin, până la nivelul convocării ambasadorului român, „lucru de neînchipuit acum câteva luni”.

În acest context, Dumitru Oprea a afirmat că, deși stilul premierului maghiar de a face politică, „marcat de lipsa de respect față de democrație, naționalism și atitudinea dură față de refugiații sirieni sunt de notorietate”, acesta nu trebuie să fie motiv de exacerbare a tensiunilor bilaterale. Mai ales în condițiile în care Victor Ponta „întreține această dispută verbală în mod intenționat”.

Astfel, senatorul Dumitru Oprea consideră că premierul român, „confruntat cu serioase probleme politice și juridice, își închipuie că retorica naționalistă îl va ajuta, orientând atenția românilor de la guvernarea sa catastrofală către o ceartă zgomotoasă, pe politică externă”.

În finalul intervenției sale, parlamentarul ieșean a făcut apel la prim-ministrul Guvernului României să-și domolească limbajul și să se concentreze pe guvernare și prioritățile naționale. Dumitru Oprea consideră că interesul țării noastre și al Ungariei este ca problema refugiaților să se rezolve rațional și eficient, fără a întreține o animozitate inutilă între cele două țări vecine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *