Skip to content
Politică

Scandalul spionilor Codruței Kovesi. Dinu Pescariu, audiat la DIICOT

Omul de afaceri Dinu Pescariu a fost audiat în calitate de martor, în dosarul în care procurorii DIICOT fac investigaţii asupra a doi angajaţi ai firmei Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David.

Potrivit Antena3.ro, omul de afaceri se afla pe lista israelienilor privind persoanele care ar fi urmat să fie monitorizate.

Weiner Ron si Geclowicz David au fost retinuti pe 3 aprilie de procurorii DIICOT, ei fiind arestati in aceeasi zi pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti. Ulterior, Curtea de Apel Bucuresti a redus la 20 de zile (3 aprilie – 22 aprilie) perioada arestului preventiv.

In cadrul gruparii astfel constituite, Weiner Ron si Geclowicz David aveau roluri si sarcini precis trasate. Astfel, Weiner Ron raspundea de partea tehnico-informatica a activitatii, detinand cunostintele informatice necesare, ocupandu-se de atacurile de phishing si de compromiterea efectiva a conturilor de email, in timp ce, in prealabil, Geclowicz David era cel care raspundea de contactarea telefonica a persoanelor din familia si anturajul Laurei Kovesi si de obtinerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de email, care in continuare formau tinta atacurilor informatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *