Skip to content
Politică

Scandalul taximetriei. Bușoi o face de comandă pe Firea în 4 pași: Proastă practică și neisprăvie!

antena3.ro

Persistă scandalul taximetriei din Capitală. Președintele PNL București, europarlamentarul Cristian Bușoi, o face de comandă pe Gabriela Firea (primarul general al municipiului) în patru pași.

Într-un comunicat trimis miercuri seară PSnews.ro, eurodeputatul îi răspunde dur edilului, după ce Firea l-a amenințat pe Bușoi cu proces pentru criticile acestuia adresate politicianului PSD.

Iată comunicatul integral al vicepreședintelui PNL de la nivel național:

„Dacă dna Primar General crede că voi tăcea pentru că mă intimidează cu procesul, se înșală.

1.Ca să fie foarte clar ce susțin eu și ce susține dna primar Firea: eu susțin o normalitate care pe dna Firea o deranjează, adică un transport curat și modern, așa cum se face într-o capitală normală din Europa. Ce susține doamna primar este un fel de a face transport abramburit, îmbâcsit nu doar de suspiciuni, ci de exemple de proastă practică și de neisprăvie, de care bucureștenii s-au săturat până peste cap.

 2. Doamna primar Firea o întoarce ca la Ploiești, răstălmăcindu-și sensul propriilor declarații, când spune că nu s-a referit la sistemele de taximetrie alternativă. Ba chiar la acelea s-a referit direct; iar ideea că nu le-a nominalizat explicit atunci când le-a amenințat implicit că “în București vor circula doar taxiuri” este încă o încercare de ne lua pe toți de proști.

3. Să mă acuze pe mine, direct, că fac lobby pentru Uber este o mizerie care arată clar, din nou, cum înțelege dna primar Firea să poarte discuția: cu insinuări, calomnii și amenințări, atunci când nu are argumente. Nu pentru că nu ar putea inventa niște justificări, ci pentru că acestea pur și simplu sunt contrazise flagrant de realitatea transportului cu taxiul de care a “beneficiat” orice bucureștean.

4. Discuția despre taximetria din București nu trebuie să fie o discuție între inițiați, care-și pasează complice semne pe sub masă în timp ce fac regulile și bat și mai abitir în cuie nereguli și învârteli. Discuția despre taxiurile din București trebuie să fie liberă ca să rezolvăm ceva. Iar problema arată așa: taximetria în București a ajuns o sumă de ilegalități din care profită niște carteluri și chiar taximetriștii au ajuns victime ale acțiunii abuzive ale unor firme a căror licență este urmarea unor nereguli. Aștept cu nerăbdare confruntarea cu dna Firea în sala de judecată și în fața oamenilor, ca să discutăm pe îndelete și pe față, nu cu insinuări și amenințări despre ce ar trebui să facă și nu face Primarul General pentru un transport civilizat în București”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *