Skip to content
Politică

Scandalul Vlad Filat – tot răul spre bine? Şansa extraordinară a Republicii Moldova

În scandalul fostului prim-ministru moldovean Vlad Filat, tot răul este spre bine? Ce şansă extraordinară are acum Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat trimis, joi, PSnews.ro, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu îi îndeamnă pe magistraţii din ţara vecină: „Rupeți lanțurile, arătați că sunteți independenți!”

Fostul ministru PDL al Justiţiei este de părere că, astfel, am putea asista în Moldova la „un început de lume nouă”, la fel ca în cazul în care s-ar face lumină în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

CITIŢI ŞI: Reacția surpriză a unui lider PNL în dosarul Mineriadei: Poate să nască o lume nouă!

„Este un fapt cunoscut că funcțiile din sistemul judiciar din Republica Moldova au fost împărțite pe bază de algoritm politic, există acorduri între partidele care au compus guvernarea. Prin urmare, există din start un grad de politizare și o suspiciune că această politizare și-ar pune amprenta asupra performanței sistemului judiciar.

Ei bine, mesajul meu către magistrați, către procurori, către judecători din Republica Moldova e foarte simplu: rupeți aceste lanțuri, călcați peste aceste acorduri politice, arătați că sunteți independenți! E o șansă unică pe care o aveți în acest moment. Și mergeți până la capătul lanțului și veți găsi acolo, poate, miezul răului care trebuie extirpat.

Și e o șansă extraordinară pentru acești magistrați să înceapă o operă de reconstrucție din temelii a ceea ce înseamnă establishment politic, establishment statal în Republica Moldova.

Dacă ei realizează acest lucru, dacă au acest curaj, dacă înțeleg că pasul 2, pasul 3 trebuie să și-i asume independent, fără să vadă ce culoare politică are cel din fața Justiției, atunci s-ar putea să avem de a face și acolo cu un început de lume nouă. Deocamdată, însă, lucrurile nu stau bine deloc în Republica Moldova”, transmite Predoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *