Skip to content
Politică

Scandalul votului prin corespondenţă. Cine vrea capul lui Tăriceanu şi de ce

Scandalul votului prin corespondenţă. Cine şi de ce doreşte ca preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, să demisioneze din a doua funcţie în stat.

Într-un comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi îl acuză pe Călin Popescu-Tăriceanu că ar fi încercat să blocheze acest proiect de lege.

" "
" "

Liberalul aminteşte de hotărârea de miercuri a Curţii Constituţionale a României (CCR), potrivit căreia proiectul votului prin corespondenţă este unul constituţional.

“Decizia judecătorilor CCR de a declara constituțional proiectul votului prin corespondență și de a respinge sesizările depuse de ALDE, UDMR, UNPR și PSD pe această temă este îmbucurătoare. Astfel, a fost blocată o tentativa ruşinoasă pentru un presedinte al Senatului, aceea de a impiedica dreptul la vot al romanilor din strainatate. Mai mult, domnul Tariceanu si-a facut un proiect personal din aceasta incercare si a chemat senatori din alte partide sa i se alature in acest demers reprobabil. In plus, sesizarea depusă la CCR a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, duplicitatea PSD: în timp ce se erijau în mari susținători ai votului prin corespondență, un număr de parlamentari ai PSD au făcut front comun cu parlamentari ai ALDE pentru a strânge numărul de semnături necesare pentru depunerea sesizării la CCR”, a afirmat Raeţchi.

PNL-istul a amintit că Tăriceanu, co-președintele ALDE, afirma, în urmă cu câteva luni, că românii din străinătate sunt dispuși să-și vândă votul pentru “un mic sau o bere”.

“La rândul său, Tăriceanu și-a demonstrat disprețul pentru românii care trăiesc și muncesc în străinătate atunci când a spus, acum câteva luni, că aceștia sunt dispuși să își dea «plicul cu vot pentru o sumă de bani sau pentru un mic şi o bere la o fiestă în străinătate». Gândită ca formațiune care să rupă din voturile PNL, ALDE se îndreaptă către un eșec lamentabil și la alegerile legislative de la anul: pentru că nu trece de 2%, potrivit sondajelor de opinie, singura soluție pentru Tăriceanu pentru a mai prinde un loc în Parlament este să candideze pe liste comune cu PSD. Ii cer public demisia domnului Tariceanu pentru ca a subminat, in mod vadit si fara ocolisuri, dreptul a milioane de romani din afara granitelor”, a încheiat Ovidiu Raeţchi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *